Afwachten

De batterijen zijn opgeladen, de camera’s zitten in de tas en het statief ligt klaar.
Nu is het nog slechts een kwestie van afwachten tot de schokgolf van de X2-uitbarsting de aarde bereikt. De laatste voorspellingen hieromtrent variëren van in de loop van de komende avond tot donderdag in de namiddag. De zon pruttelt intussen lekker door, vandaag zijn er weer twee M1-uitbarstingen geweest …

090606-0008x

Het is hier in het noorden nog steeds wisselend bewolkt, maar de gaten in het wolkendek lijken steeds wat groter te worden. Helemaal helder lijkt het vanavond echter niet te worden. Maar misschien is dat helemaal niet zo verkeerd, want bij een compleet wolkenloze hemel kan de maan wel eens voor erg veel lichthinder zorgen …

110120-0029x

Hoe dan ook, ik houd de grafiekjes de komende uren zeker in de gaten. Zodra de schokgolf de aarde heeft bereikt en we serieus kans hebben op poollicht, zal ik daarvan zeker melding maken via mijn Twitter-account.

18 gedachten over “Afwachten

 1. Leuke artikeltjes de laatste tijd. Ik heb gisteren (nouja, vannacht) wat nachtfoto’s gemaakt, en ik moet zeggen dat er heel wat kleur in de lucht zat. Mooi om dan hier rond te neuzen en te lezen waar dat mogelijk door zou komen. Interessant hoor!

  Like

 2. Ben nu gevloerd door de griep..:-(
  maar hou het zeker in de gaten.
  Maar ga je Twitteren???? mobiel kan toch storen???,
  de spanning giert door mijn lijf 😉
  Ben wel heel nieuwsgierig of we wat zien,
  wens je veel plezier Jan.

  OT. Ik las het dat het vanaf donderdag op vrijdag zou gebeuren????

  Dikke knuffel
  Anneke

  Like

  • @Anneke:
   Hè jesses, vervelend dat jij nu gevloerd bent door de griep. Beterschap!
   Die verhalen over storingen van mobiele apparaten en GPS zijn zwaar overdreven. Tijdens de echt heel zware zonnestorm in okt. 2003 bleef mijn GPS systeem gewoon werken, dus dat zal nu ook wel meevallen.

   Like

 3. Ik moet vanavond naar een bijeenkomst. Zou misschien wel verstandig zijn om de camera en statief mee te nemen in de auto. Je weet maar nooit.
  Jij bent er in ieder geval qua materiaal klaar voor. Veel succes. Er stroomt vast wat meer adrenaline nu door je lijf. 😉

  Like

 4. Ik heb voor de zekerheid gisteravond ook de batterijen opgeladen voor het geval dat ;~). Ik heb je twitteraccount in m’n reader, alleen Google doet er soms wel erg lang over om de berichten in de reader te zetten… . En midden in de nacht lig ik op éen oor. Ik ben benieuwd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.