Houtpantserjuffer in de tuin

Zo lang mijn onwillige onderdanen me nog geen fotokuiertjes in de natuur toestaan, probeer ik dagelijks een paar maal een rondje door ons tuintje te maken. De onderwerpen liggen er over het algemeen niet voor het opscheppen, maar soms kom ik er wel eens een niet alledaagse gast tegen. Zo kreeg ik vorige week welgeteld één kansje om deze houtpantserjuffer op de gevoelige plaat vast te leggen. Nadat ik had afgedrukt, verdween hij over de klimop naar de buren …

110715-1504x

22 gedachten over “Houtpantserjuffer in de tuin

 1. “De onderwerpen liggen er over het algemeen niet voor het opscheppen” schreef je. Toen ik je 5 jaar gelden volgde op je weblog en geen idee had wat voor tuin jullie hadden, was ik helemaal gefascineerd wat je liet zien op je log. Naar mijn idee hadden jullie dan ook een grote tuin. Jij noemt het een postzegeltuintje, maar daar haal je dan ook alles uit wat erin zit.
  Dit is ook weer zo’n prachtplaat.

  Like

 2. Zolang de juffertjes bij jouw thuis langs komen is het voorlopig niet nodig dat je de natuur in trekt. Zelf heb ik, dan wel in de vrije natuur, ook nog maar ééntje van deze soort voor de lens gehad.

  Like

 3. Hij ontsnapte toch niet aan je aandacht Jan én je camera. Prachtig scherp staat ie erop. Gelukkig valt het weer mee en kun je even je rondjes in de tuin maken.
  groetjes

  Like

 4. Ik tik weer eens in het blinde weg (zie mijn tekst niet staan(). N.a.v. jouw reactie op mijn log inzake de puttertjes: als je vanuit De Tike bij het bekende bruggetje, met om de hoek het bankje, aankomt, ga je linksaf de dijk op die parallel loopt aan het schelpenpad richting Eastermar, en dan direct aan het begin staan rijen met distels, kan niet missen.

  Houtpantserjuffer: bijzonder heerschap. Staat er niet helemaal op. Maar wat er op staat is fraaie!

  Groeten,
  Robert

  Like

 5. Wat ik me nou afvraag is hoe groot de afstand is met jou gebruikte lens tot het onderwerp Jan. Die beestjes laten zich in het algemeen niet zo dicht benaderen. Kleuren van deze juffertjessoorten blijven fascineren en het oog knalt eruit.

  Like

Reacties zijn gesloten.