De nieuwe AFANJA-mobiel

Jawel, we zijn van ons geloof gevallen … Na 25 jaar trouw te zijn geweest aan Toyota hebben we ons genoodzaakt gezien om voor een ander merk te kiezen. Twee weken geleden nog ontsnapte onze Corolla ternauwernood aan één van de vele terugroepacties die Toyota de laatste jaren kenmerkten.
Na een gesprek met onze garagehouder, die ons bij de aanschaf van een andere auto ditmaal helaas slechts van advies kon voorzien omdat hij zelf noodgedwongen stopt met zijn bedrijf, hebben we ons op een ander merk gericht …

140625-1340x

Het was uiteindelijk Aafje die onze nieuwe aanwinst ontdekte. Een afspraak voor een proefrit was snel gemaakt, zodat we twee dagen later de beoogde aankoop eens goed konden bekijken en testen. Wij vonden deze VW Golf Trendline Plus uit 2006 met 80.000 km op de teller meteen een plaatje. Er zit (nog) geen krasje en hij ruikt van binnen nog zelfs bijna als nieuw. Deze auto is duidelijk met zorg behandeld door de vorige, tevens eerste eigenaar …

140625-1426x

Nadat ik onze nieuwe aanwinst dinsdagmiddag in de stromende regen van Emmen naar huis had gereden, heb ik er gisteren in aanzienlijk betere weersomstandigheden een eerste uitgebreide rit mee gemaakt over de Friese dreven. Het was een prima rit om vertrouwd te raken met de Golf, want nadat ik 25 jaar in Toyota’s heb gereden, is het eerst wel even wennen aan de bediening van de nieuwe AFANJA-mobiel …

140625-1345x

Maar gelukkig went het allemaal snel. Het grootste voordeel van de Golf ten opzichte van de Corolla is zonder meer de makkelijke en relatief hoge instap. Dat was ook een voorwaarde voor de aankoop van een andere auto, want bij de Toyota kreeg ik de laatste jaren steeds meer moeite met in- en uitstappen. Geen voorwaarde, maar wel een heel aardige bijkomstigheid is het feit dat de Golf beschikt over cruise control. En dat is vooral op 80 en 100 km wegen toch wel heel handig …

140625-1343x

Waar we allebei nog het meest aan moeten wennen, is het feit dat de voorkant van de auto vanaf de bestuurdersplaats niet te zien is, omdat de Golf een veel korter neusje heeft, dat bovendien veel sneller naar beneden afloopt. Maar ook dat zal snel genoeg wennen. Het is intussen wel duidelijk dat de VW Golf Trendline Plus en ik snel goede vrienden zullen zijn. Als hij het net zo lang en probleemloos volhoudt als de ouwe trouwe Toyota, dan zit het de komende jaren wel goed om op mijn kuierplekjes te komen.

27 gedachten over “De nieuwe AFANJA-mobiel

 1. Gefeliciteerd met deze mooie nieuwe aanwinst. De hoge instap zal je ongetwijfeld goed bevallen, Door de hoge instap kom ik tegenwoordig ook weer makkelijk in en uit onze auto.

  Like

 2. een goede auto lijkt me voor jullie onontbeerlijk. Een hoge instap hebben wij al jaren, al hadden wij onze opel safira om hele andere reden aangeschaft en ook al ben ik nog super lenig ;-), ik vind t zeer comfortabel!

  Like

 3. Gelukkig wel weer een grijze, dat past wel bij onze leeftijd. 😉
  Je hebt wel een prachtig decor gekozen voor het showen van de nieuwe auto. Daar kunnen vele Marktplaatsverkopers nog wat van leren.
  De auto ziet er mooi uit, maar wat nog belangrijker is de staat van de auto, weinig kilometers, eerste eigenaar etc. Volgens mij is dit een buitenkansje en een goede treffer. Alle eer aan Geert en Aafje.
  Prachtig zoals de wolken zijn weerspiegeld zijn in het embleem. Je moet er maar oog voor hebben. 🙂

  Like

 4. Gefeliciteerd met jullie nieuwe AFANJA-mobiel! Mooie wagen. Heerlijk dat hij een hoge instap heeft. Ik zou niet weten wat ik zonder moest. Hetzelfde geldt voor de cruisecontrol. Super makkelijk. Ook in de bebouwde kom, om niet per ongeluk boven de 50 km uit te komen. Ik wens jullie veel probleemloze kilometers toe.

  Like

 5. Dat is een prachtige nieuwe aanwinst en water dicht heb je gemerkt in de rit naar huis.
  Een hoge zit is erg prettig, zeker met in en uitstappen geen sterk gekromde rug meer.
  Ik wens je veel veilige en zorgeloze kilometers toe. Hans

  Like

 6. Gefeliciteerd met deze aankoop, ziet er goed uit! Ik wens jullie veel veilige kilometers in deze auto, en dat je er maar veel ritjes mee mag maken voor een kuiertje, dan genieten wij er van mee :-).

  Like

 7. Over een week weet je niet anders……dat wennen gaat heel snel.
  Deze bolide ziet er super uit!
  Wij hebben ook bewust een hogere instap gekozen, daar zul je veel plezier van hebben.
  Gefeliciteerd met de fraaie aankoop.

  Like

 8. Ik ben hetzelfde tegengekomen als jij Jan…30 jaar geleden stapte mijn Fiat dealer over naar VW…sedertdien rij ik al 30 jaar VW…2 van mij Golfs hebben meer dan 300.000km gehaald… daarna deed ik ze weg omdat ik er nog een zeer hoge overnameprijs voor kreeg…dus je hebt goede vooruitzichten. Veel succes er mee.

  Like

Reacties zijn gesloten.