Tall Ship Races Harlingen

Woensdag schreef ik hier al dat Fryslân de afgelopen week voor een belangrijk deel in het teken stond van oude zeilschepen en hypermoderne zonneboten. Van de zonnebotenrace heb ik hier uitgebreid verslag gedaan, maar een bezoek aan de Tall Ships Races 2014 in de Harlinger haven vergde wat teveel van mijn onwillige onderdanen. Jammer, want die prachtige oude zeilschepen zijn natuurlijk veel fotogenieker dan die kleine en strak gelijnde zonneboten …

tallship race harlingen 045

Vrijdagavond kreeg ik een mailtje van een mij onbekende volger van mijn weblog met daarbij een aantal foto’s van de aankomst van een deel van de vloot tijdens de Sail in Parade. De tekst in het mailtje luidde kort en krachtig: “Ik ben maar zo vrij om je een paar foto’s te sturen. Ik neem alle dagen een kijkje op je blog en begrijp dat bezoeken van dit evenement eigenlijk niet mogelijk is …”

tallship race harlingen 060

Nadat ik de afzender had bedankt voor dit sympathieke en genereuze gebaar, stuurde hij me nog een aantal foto’s van dit voor Fryslân unieke gebeuren. Daarnaast kreeg ik toestemming om de foto’s vandaag ter gelegenheid van de Sail out Parade te publiceren op mijn weblog. Omdat de afzender graag anoniem wil blijven, heb ik de foto’s gemarkeerd als zijnde gemaakt door “een andere Jan”. De foto’s kunnen in groter formaat worden bekeken door erop te klikken.

Jan, nogmaals bedankt voor deze prachtige foto’s!

28 gedachten over “Tall Ship Races Harlingen

  1. Prachtig Jan. Ik was helaas niet in de gelegenheid deze schepen al varende vast te leggen. Ik heb vrijdagmorgen een ronde gedaan. [Foto’s volgen later deze week]

    Like

  2. Je zou zeggen, het maken van mooie foto’s zit in de Jannen. 😉
    Mooie serie van een geweldig schouwspel.

    Like

  3. Fantastisch om dankzij die andere Jan toch een beetje te kunnen meegenieten van dit prachtige gebeuren. Mijn dank daarvoor.

    Like

  4. prachtige foto’s zijn het, je zou ze eigenlijk gewoon op open zee moeten kunnen fotograferen zonder die verstoring van mensen, dingen, en land.

    Like

  5. Een goed idee van hem. Omgekeerd is het ook leuk dat jij de andere Jan de gelegenheid geeft om anoniem zijn fraaie foto’s aan jouw lezerspubliek te tonen. Het zijn indrukwekkende beelden, wij als kijkers zien de schepen hier in al hun glorie alsof er geen enorme menigte op de kade stond te dringen.

    Like

  6. Het zijn idd mooie beelden. Hoe meer ruimte en leegte om de schepen hoe mooier. Enerzijds beetje spijt dat ik er niet heen ben geweest ondanks dat het op mijn agenda stond maar de enorme drukte aldaar en het feit dat in de nabije omgeving ook genoeg viel te fotograferen dit weekend deden me anders besluiten

    Like

    • Misschien krijgen we over 4 jaar een herkansing, Henk. De internationale organisatie van de Tall Ships Race schijnt de plaatselijke organisatie in Harlingen te hebben benaderd om het evenement in 2018 nogmaals te hosten. Er zou dan mooi aangehaakt kunnen worden bij Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

      Like

  7. Wat zijn ze prachtig hè. Wij hebben ze jaren geleden eens gezien op de Noordzee toen we zelf nog zeilden. Een hele ervaring.
    Heb je gisteravond ook zo in spanning gezeten? Het zag er zo uitzichtloos uit en het duurde zo lang, maar van Gaal had gelukkig weer een engeltje op zijn schouder.
    Fijne avond!

    Like

  8. Een leuk gebaar om je op deze manier het evenement mee te laten beleven.
    De schepen zijn indrukwekkend om te zien met die meerdere masten.
    Leuk dat je ons mee laat genieten.
    Dank Jan en een andere Jan!
    🙂

    Like

  9. Wat leuk dat we nu zo toch foto’s van dit evenement kunnen zien. Moet imposant zijn om dat te zien.
    Heb nog overwogen naar de sailout parade te gaan, maar 1 dag per week geen lange autorit is me dierbaar, dus bijslapen na voetbal, rondje joggen, tour de france kijken, kranten lezen en zo.

    Like

Reacties zijn gesloten.