Een kluivende kraai

Wat voor gevaren er onder water precies dreigden voor de jonge meerkoetjes, heb ik niet met eigen ogen kunnen zien. Een cameraval in de omgeving heeft wel aangetoond dat de otter zich er ophoudt en ook een onguur type als de snoek zal er vast rond zwemmen.

Wat ik wel heb kunnen zien, is dat het luchtruim in de omgeving van het nest van de meerkoeten regelmatig onveilig werd gemaakt door kauwen en kraaien …

180509-1743x

Omdat het meerkoetenpaar geen kauw of kraai in de directe omgeving van het nest duldde, restte die rekels meestal niets anders dan de rietkraag af te struinen op zoek naar wat eetbaars. Eén van de kraaien stond op een bepaald moment aan de andere kant van het water een tijdlang op een gevonden schelpdier te kluiven.
Het zag er nogal taai uit …

Deze slideshow vereist JavaScript.

29 gedachten over “Een kluivende kraai

  1. Tsja als je weggejaagd wordt door de meerkoetouder dan zit er niets anders op dan aan een rubber lijkend schelpdier te trekken.
    Ik heb het wegjagen daar met eigen ogen mogen aanschouwen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Dankzij de kraaien en kauwen zijn er inmiddels geen kieviten meer langs het pad tussen Hoogkerk en Groningen waar ik dagelijks een paar keer langskom. Van mij mag de kraaien- en kauwenstand daarom best gereguleerd worden, bijv. door nestverstoring.

    Geliked door 1 persoon

  3. De kraaien zijn aan een echte opmars toe en maken zeker het nest van menige vogel onveilig. Ze zitten zelfs hier bij mij in de tuin en ik woon niet echt op ‘de buiten’. Zelfs mijn katten gaan ze niet aanvallen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  4. De één zijn dood is de ander zijn brood, dat is zo zeker als een koe … Hier daalt de kraai ook af naar voerhuis niveau, normaal niet maar hij heeft jonge meesjes gespot en dan zijn de eksters er ook nog en de katten …. Pfff, al die jonkies hebben een zwaar begin.

    Geliked door 1 persoon

  5. Kauw heeft groter snavel. Kunnen ook jonkies op eten van ander. Ik had verleden week nog kauw voorbij vliegen met jonkies in zijn bekjes. Om te eten. Daarom is koolmeesjes wantrouwig geworden bij ons balkon. Ik vond zo zielig. Ik kreeg rillingen van. Je hebt wel mooie foto’s kunnen maken.

    Geliked door 1 persoon

  6. Tja..Jan…van onder en van boven driegde er gevaar voor de meerkoetjes….van boven zien ze het aankomen maar van onder zijn het sluipmoordenaars.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.