World of pain

Ik reed nog maar nauwelijks enkele kilometers op de A7, toen de Acnes gisterochtend weer eens onverwacht en ongenadig hard toesloeg. Op zo’n moment probeer je er vervolgens maar het beste van te maken. Vaak gaat dat uiteindelijk ook heel aardig. Gisteren kreeg ik er echter geen greep op en lukte dat helaas niet.

Voeg daaraan toe dat er een koude noordoostenwind over het Overijsselse rietland waaide, met alle nadelige gevolgen van dien voor mijn door MS geplaagde onderstel, dan zal duidelijk zijn dat ’t niet mijn dag was gisteren. En daarmee ook die van mijn fotomaatje niet, en dat spijt me eigenlijk nog ’t meest.

Luisterend naar “World of pain” van Cream, maak ik er vandaag een bijtankdag van, zodat ik morgen de draad weer op kan pakken. Want ondanks de voornoemde ellende ben ik toch wel weer met het nodige foto- en filmmateriaal thuisgekomen …

Outside my window is a tree
Outside my window is a tree
There only for me …

33 gedachten over “World of pain

 1. Wat jammer, Jan! En je had nog maar net de behandeling weer gehad, ik lees hierboven dat dat niet helemaal afdoende is…
  Gelukkig lijkt er warmer weer op komst te zijn, nog even tanden op elkaar.
  De foto geeft heel goed weer hoe je je voelde.
  Moed houden!
  Hartelijke groeten van Zem

  Geliked door 1 persoon

 2. ‘Pijn maakt meer kapot dan je lief is’ met andere woorden het is niet alleen de pijn maar het behelst zoveel meer…
  Het is een leer voor de volgende keer, als de pijn onderweg zo heftig komt opzetten dan zit er niets anders op dan de eerste afslag op de A7 te pakken om zo snel mogelijk koers te zetten naar huis. Het is nu wel gebleken dat ook een fotomaatje geen heilzame werking had.
  Akelig toepasselijke foto. Ik kan me daar helemaal in vinden.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, ik had het sinds de qutenza-behandelingen niet meer zo onverwachts en zo gemeen gevoeld. Het wordt tijd dat we weer temperaturen rond de 20 graden krijgen. Lichtere en ruim zittende kleding kan me het leven weer wat gemakkelijker maken. En als het me desondanks weer op vergelijkbare manier overkom, dan moet er inderdaad maar een soortgelijk noodscenario in werking treden. Het is niet anders.

   Like

  • De foto lag al sinds januari in het archief te wachten op een passend moment om te worden gepubliceerd. Dit leek me wel het moment.
   Het wordt meer en meer duidelijk dat die pleisterbehandeling slechts een ‘dempende’ laag over de pijn legt. Er hoeft maar even iets fout te gaan, zoals verkeerd zitten in de auto waardoor die zenuwbaan weer even in de verdrukking komt, dan is het weer mis.

   Like

 3. Een sterke foto, Jan, ook omdat van de achtergrond enkel de contouren vaag zichtbaar zijn, zodat het oog niet door allerlei storend bijwerk wordt afgeleid.

  Blij te lezen dat het nu weer wat beter gaat!

  Geliked door 1 persoon

  • Die kraai heb ik al in januari gefotografeerd. Dit vond ik wel een passende gelegenheid om hem te publiceren.
   Met de pijn gaat intussen weer wat beter. Ontspanningsoefeningen gericht op pijnmanagement zijn daarbij soms heel behulpzaam. Het is alleen zo jammer dat je daar niks aan hebt wanneer je onderweg bent, want daar begint het vaak mee. Hoe dan ook, ik ben nu weer terug op het draaglijke pijnniveau en daar doe ik het eerst weer mee. Op naar de volgende ronde!

   Geliked door 1 persoon

 4. Wat vervelend dat je weer zo pijn hebt. Komt ook door de weer. Van mij het warmer weer krijgen. Brrr… Je kraai zegt al genoeg. Maar je hebt al mooie kunnen foto maken van deze kraai. Sterkte met je gezondheid. Hopelijk krijg je minder pijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, een beetje warmte zal me goed doen. Als ik weer wat lichtere en ruimer zittende kleding kan dragen, dan maakt dat het leven met mijn buikklachten alweer wat gemakkelijker. Afijn, we gaan de zomer tegemoet, dus er is hoop. 🙂

   Like

 5. Jan wat is het sh*t wanneer je lichaam niet doet wat jij wil, is het nu het weer kouder wordt erger.
  Telkens wanneer de temperatuurs veranderingen groot zijn is bij mij ook de pijn hevig aanwezig.

  De kraai lijkt jouw pijn uit te schreeuwen, jan bewaak je grenzen dat is het enigste wat je kan doen.
  Heel verstandig om een rustdag in te bouwen.

  Jan sterkte

  Geliked door 1 persoon

  • Die kraai zat al sinds januari in mijn archief te wachten op een passende gelegenheid om gepubliceerd te worden. Dit was hem wel, dacht ik. Rust, ontspanning en afleiding doen af en toe wonderen, Erica, zo ook in dit geval. Ik heb intussen ontdekt dat even terug naar wat mindfulness-oefeningen gericht op pijn-management kunnen helpen om weer wat greep op de pijn te krijgen.Alleen daar heb je op zo’n dag zelf niets aan. Onderweg naar mijn fotomaatje heb ik blijkbaar even verkeerd gezeten in de auto, waardoor de geplaagde zenuwbaan weer in de knel kwam. Het is nu zaak om dat in het vervolg zoveel mogelijk te voorkomen, maar dat valt niet mee wanneer ik zelf achter het stuur zit. Warm weer en lichte, ruim zittende kleding kan in elk geval helpen. En aangezien we de zomer tegemoet gaan, is er hoop.

   Like

 6. Ach wat vervelend Jan. Ik wens je langs deze weg van harte beterschap. Goed dat je afleiding vindt in het bloggen. Afleiding kan ook een goed middel zijn om je wat beter te voelen. Als het lukt natuurlijk, want als je veel pijn hebt lijkt me dat moeilijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Rust, ontspanning en afleiding doen af en toe wonderen, Bea, zo ook in dit geval. Ik heb intussen ontdekt dat even terug naar wat mindfulness-oefeningen gericht op pijn-management kunnen helpen om weer wat greep op de pijn te krijgen.Alleen daar heb je op zo’n dag zelf niets aan. Onderweg naar mijn fotomaatje heb ik blijkbaar even verkeerd gezeten in de auto, waardoor de geplaagde zenuwbaan weer in de knel kwam. Het is nu zaak om dat in het vervolg zoveel mogelijk te voorkomen, maar dat valt niet mee wanneer ik zelf achter het stuur zit. Warm weer en lichte, ruim zittende kleding kan in elk geval helpen. En aangezien we de zomer tegemoet gaan, is er hoop. 🙂

   Like

 7. Dag Jan,

  natuurlijk heb ik even opgezocht wat Acnes is.
  En ik begrijp, dat jij akelige ondraaglijke pijnen gehad moet hebben en misschien nog hebt.
  Ik heb echt met je te doen… Verschrikkelijk…
  Heel veel sterkte en beterschap…

  Heel veel liefs van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, dat Acnes is echt een akelige kwaal. Gisterochtend heb ik waarschijnlijk even verkeerd in de auto gezeten, waardoor de gekwetste zenuwbaan in mijn buikwand weer in de knel kwam. Daar heb ik vervolgens twee dagen flink last van gehad, maar intussen is het weer afgezakt, dus we gaan vrolijk weer verder.

   Like

Reacties zijn gesloten.