Kwakend luchtgevecht

Vorig jaar schreef ik omstreeks deze tijd een logje getiteld “Wrede honden, die woerden” over de verkrachting van een eendje door een aantal stoere woerden. Terwijl ik een paar weken geleden probeerde wat foto’s te maken van een duikelende kievit, was ik plotseling getuige van een luchtgevecht tussen een paar eenden.

Het hoe en wat, weet ik verder niet, maar het leek me wel aardig om dat kwakende luchtgevecht in de vorm van een kleine diashow te presenteren op de dag, waarop ik zelf de strijd tegen de Acnes weer aanga met een nieuwe qutenza-behandeling op de Pijnpoli in ziekenhuis Nij Smellinghe …

Deze diashow vereist JavaScript.

28 gedachten over “Kwakend luchtgevecht

 1. Een toepasselijke serie voor jouw gevecht met de Acnes.
  In de dierenwereld gaat het er ook niet altijd zachtzinnig en eerlijk aan toe en dat geldt zeker ook voor jouw verhaal, twee chronische aandoeningen. Alsof eentje niet genoeg is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Knappe reeks van een gevecht, Jan !
  Ik hoop dat jouw gevecht vreedzamer aan toe gaat… en laten we hopen dat de behandeling weer goed aanslaat… 🤞
  Lieve groetjes, Anna 😊

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat eenden zeer wreed met elkaar omgaan maak ik hier meermaals per week mee … Blij dat ik geen vrouwtjeseend ben haha. Maar ja, dat is de natuur zullen we maar zeggen.
  Inmiddels zul je wel gekoeld zijn na mijn late reactie maar hoop toch nog dat je baat gehad hebt bij die behandeling.

  Geliked door 1 persoon

  • Goed gekoeld heb ik weer prima kunnen slapen, dus dat zit wel goed. Of ik ook ditmaal weer baat heb bij de behandeling moet ik een week tot 10 dagen afwachten. Maar de afgelopen drie keer werkte het prima, dus daar reken ik nu ook maar weer op..

   Geliked door 1 persoon

 4. Die eenden kunnen er wat van en ik zag vanmiddag een stampvoetend schaap, ook heel apart.
  Hopelijk is de plek zelf ook alweer wat afgekoeld. Sterkte!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.