Vijfenzestig jaar

Een verjaardag heeft altijd een feestelijk tintje. Ooit, heel lang geleden, was je vijfenzestigste verjaardag extra feestelijk. In die tijd kreeg je na pakweg 40 of 45 jaar ploeteren voor de baas je vrijheid terug. Mijn vader kon zijn baas zelfs al op zijn achtenvijftigste gedag zeggen. Maar ja, dat was nog in de tijd dat de bomen nog zo ongeveer tot in de hemel groeiden. Sinds we in een nieuw millennium zitten, zijn de tijden echter op diverse terreinen meer of minder drastisch gewijzigd. Onze generatie is net wat te laat voor geboren voor een vroegtijdige pensionering. Aafje vist dan ook achter het net …

Maar ach, eigenlijk vinden we dat geen van beiden echt heel erg. Aafje heeft sinds enkele jaren gelukkig weer prima naar haar zin bij de baas. En we zijn er eerlijk gezegd geen van beiden aan toe om dag en nacht samen thuis door te brengen. We gaan rustig nog een maand of zestien door aftellen. Vandaag maken we er desalniettemin een feestelijke dag van …

Onze voortuin is in vanmorgen vroeg alle stilte luidruchtig in de stemming gebracht door Aafjes’ jongste broer.
Goed werk, Hotze!

54 gedachten over “Vijfenzestig jaar

  1. Wat laat mag toch van harte gefeliciteerd jullie beiden !
    Door omstandigheden wat afwezig geweest maar zal proberen de draad opnieuw op te nemen want ik heb blijkbaar al veel moois gemist !
    Wil je vast een fijne dag wensen Jan !

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel, Inge. Vroeg of laat, dat maakt niet uit. We hebben in Fryslân een toepasselijk gezegde voor dit soort momenten:’Better let as’, oftewel: beter laat dan helemaal niet. Je bent er weer, dat vind ik veel belangrijker. Welkom terug!

      Geliked door 1 persoon

  2. Natuurlijk ook van mij een felicitatie Aafje, en een grote bos -virtuele- bloemen. De mijlpaal volgt over ongeveer 16 maanden en je zult zien: ze zijn zó om. Daarna genieten jullie ook maar dan anders. 🎈

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel, Bertie, ik zal ook jouw felicitatie zo meteen even overbrengen. Die zestien maanden zijn inderdaad zo voorbij. Als je ervoor staat, lijkt het heel wat, maar achteraf bekeken blijkt de tijd meestal veel sneller voorbij te gaan dan je in de gaten hebt.

      Geliked door 1 persoon

  3. Mijn hartelijke gelukwensen voor Aafje!
    Jullie hebt gelukkig nog even de tijd om te wennen, maar zonder enige twijfel zal Aafje tegen de tijd, dat ze écht met pensioen mag, ook wel weten, hoe ze die vrije dagen goed kan besteden.
    Een fijne dag gewenst, hartelijke groeten van Zem.

    Geliked door 1 persoon

  4. Van harte gefeliciteerd met Aafje. Ik heb er in het begin toch echt wel even tegenaan gekeken 65 en niet met pensioen… Nu had ik graag nog een jaartje doorgewerkt, maar dat was niet aan de orde…

    Geliked door 1 persoon

    • Dat is wel een herkenbaar beeld. Wij waren net gewend aan het idee dat Aafje door zou moeten werken tot haar 67e verjaardag. Sinds het pensioenakkoord is dat eerde dit jaar weer een met halfjaar vervroegd. En dat scheelt dan toch ineens ook weer een halfjaar pensioenopbouw. Maar doorgaan is ook hier nu niet meer aan de orde.

      Like

  5. Ook via deze weg de ❤️elijke felicitatie voor mijn lieve vriendin en natuurlijk ook voor jou. 😃
    Wat een leuke actie van Hotze.
    Fijn dat Aafje het werk leuk vindt dat is prettig voor het laatste stukje.
    Nogmaals een hele fijne verjaardag samen met alle geliefden gewenst. 💕

    Geliked door 1 persoon

  6. Van harte gefeliciteerd Aafje en Jan natuurlijk ook.
    Een hele fijne dag gewenst en nog vele jaren in gezondheid.
    Wat heeft je broer het schitterend versierd.
    Jan jij nog lekker genieten van je momenten alleen.
    Toen Frans thuis kwam door ziekte was ik 49.
    Jan alles went behalve een v……. 😉

    Fijne dag, groetjes Erica

    Geliked door 1 persoon

  7. Ik wens haar een heel fijne dag toe, met of zonder regen?

    Heerlijk toch zolang je met plezier kan en mag gaan werken!

    Straks een lekker hapje met 65 brandende kaarsjes?

    Like

  8. Van harte gefeliciteerd Aafje en Jan jij met Aafje want je bent wel een beetje samen jarig hé 🙂
    ja het is nog even doordouwen zeg maar… gelukkig dat ze er geen hekel aan heeft,
    een heel fijne dag gewenst,
    en een dikke brabantse knuffel vandaag
    xxx

    Geliked door 1 persoon

  9. Hartelijk Gefeliciteerd Aafje en jij ook natuurlijk Jan. Altijd maar op elkaars lip zitten kunnen wij ook niet hoor, dat is ook niet goed volgens mij. Lekker zo doorgaan dan komt dat pensioen vanzelf een keer. Wat een leuke versiering in de tuin!

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel, Ria. De tijd tot Aafjes’ pensionering moesten we maar eens gaan benutten om rustig naar dat pensioen toe te leven. Aafje laat haar gedachten de laatste tijd al eens gaan over de mogelijkheden om b.v. in een koor te gaan zingen en over eventueel vrijwilligerswerk.

      Like

Reacties zijn gesloten.