Rond de rustplaats

We laten het slootje en de verzwakte kademuur achter ons en gaan verder de Ecokathedraal in. Al snel passeren we de grote tegelmuur met zijn vaak zo mooie schaduwwerking als het zonlicht er overheen strijkt …

Een klein stukje verderop komen we langs een groepje trottoirbanden. Die liggen c.q. staan daar volgens mijn fotoarchief ook al sinds februari 2003 onaangeroerd. De kans is echter groot dat ze er al veel langer staan …

En dan komt mijn favoriete plekje in zicht. Bij twee massieve torens heeft Louis le Roy ooit een mooi betonnen ‘bankje’ gecreëerd. Ik heb me laten vertellen, dat hij daar zelf ook graag eens even ging zitten. En dat kan ik me goed voorstellen, want het is een fijn plekje om even te zitten. Je kijkt er uit over het aan de Ecokathedraal grenzende weiland. En wanneer je daar zit, ligt er vlak voor je voeten een stuk van een oude grafsteen met het opschrift ‘RUSTPLAATS’. Dat neem ik ter plekke dan ook altijd graag even letterlijk. Het spreekt voor zich dat Jetske en Anna daar toch ook wel even een plaatje van wilden schieten …

Zodra mijn vermoeide benen weer wat krachten hebben verzameld, volg ik Jetske die op haar beurt probeert te ontdekken waar Anna is gebleven. We lopen tussen de twee massieve torens door om op weg te gaan naar de rimboe in het achterste deel van de Ecokathedraal …

– wordt vervolgd –

43 gedachten over “Rond de rustplaats

 1. Er liggen heel veel stenen bij Liefste in de voor en achtertuin, te wachten tot ze gelegd gaan worden, dit kan nog even duren, dankzij jou, heb ik al telkens het plan, om gewoon in de tuin wat te gaan bouwen, hahahaha ik denk, dat ik hier komende maandag de tijd voor krijg, als het droog blijft tenminste, als hij gaat werken overdag 😉 maar ja, ben al enige tijd niet geweest, dus ik denk dat ik qua huishouding ook weer wat te doen zal hebben 😉

  Mocht ik nu gaan bouwen? Dan komt dat vast en zeker op blog, want zelfs de banden liggen er 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. De steen met tekst heb ik dus over het hoofd gezien Jan. Wat me ook opvalt is de enorme tas op Jetske’s rug 🙂 Met dit soort bepakking kom je in ieder geval niet in een kunstmuseum. Ik ga er vast nog een keer kijken. En voor de steen heb je me in ieder geval op het goede spoor gezet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat Sjoerd zegt, dat valt mij ook op. Het zou al meer overwoekerd moeten zijn. Is dat verschil in klimaat? Hier in Oost-Brabant is het absoluut warmer. Het een jas, zeggen ze wel eens. Misschien wel twee.

  Like

   • Dat verschil in klimaat is er zeker, Bertie. Misschien scheelt het op een dag als vandaag wel een jas èn een dikke trui.
    Niet alle delen van de Ecokathedraal zijn evenzeer overwoekerd. In het voorste deel wordt nog steeds gebouwd, verder naar achteren worden de paden begaanbaar gehouden. Waar nodig worden met het oog op de veiligheid bomen b.v. verwijderd.
    Om te zien dat de natuur wel degelijk een goede poging doet om zijn stempel op de Ecokathedraal te blijven drukken, kan ik je alleen maar aanraden om de diaseries van mijn Ecokathedrale fotokuiers 1 t/m 23 nog maar eens te bekijken, beginnend in november 2002: https://www.youtube.com/watch?v=hltIKF2jEO0

    Geliked door 1 persoon

  • Het terrein, m.n. de paden, wordt wel enigszins begaanbaar gehouden. Wanneer een boom omwaait en gevaarlijk boven een pad blijft hangen, dan wordt die t.b.v. de veiligheid wel verwijderd.
   Om te zien dat de natuur wel degelijk een goede poging doet om zijn stempel op de Ecokathedraal te blijven drukken, kan ik je alleen maar aanraden om de diaseries van mijn Ecokathedrale fotokuiers 1 t/m 23 nog maar eens te bekijken, beginnend in november 2002: https://www.youtube.com/watch?v=hltIKF2jEO0

   Like

 4. Ik vind die steen met die tekst zo bijzonder. Het is inderdaad een mooi plekje om even tot rust te komen en te mijmeren.
  Zoals jij het omschrijft heeft het wel wat weg van verstoppertje spelen. 😉
  Je schrijft Jetske en Anna, bijzonder dat dat voor ons niet lekker bekt. In onze familie is het al van kinds af aan Anna en Jetske. De oudste eerst. 🙂 Net zo bijzonder vind ik het om ‘Jan en Anna’ te zeggen. Dat heeft binnen onze gezinnen ook een bijzondere betekenis.
  Een mooie serie zo met het lichtspel op de stenen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Weer een mooi vervolg met hele mooie foto’s.
  Die plaats spreekt me zeker aan en blij mee te genieten van jullie uitstap.
  En er komt een vervolg …. heel blij mee….
  Volgende vrijdag is mijn operatie gepland aan de andere zijde … maar zal alles doen om te kunnen volgen!
  Fijn weekend Jan

  Geliked door 1 persoon

  • dankjewel, Frans. In het juiste gezelschap wandelt het net wat gemakkelijker dan wanneer ik alleen ben. Daar komt bij dat er in de Ecokathedraal altijd wel ergens een plekje is om even te gaan zitten op een muurtje of iets van dien aard.

   Like

 6. ben er helaas nog nooit geweest, dank voor deze mooie reportage. Is er trouwens ooit onderzoek gedaan naar her ecologie van het gebied, de dieren en beestjes in dit prachtige leefgebied? Bij mij in de tuin ligt ergens in de bosjes een scheef stapeltje ongebruikte trottoirtegels, toen ik laatst eentje optilde schoot er een verschrikt salamandertje weg.

  Geliked door 1 persoon

  • Fijn dat je ervan genoten hebt. Ook in de logje van de afgelopen dagen en de komende dagen staan in het teken van deze zwerftocht door de Ecokathedraal.

   Of er ooit ecologisch onderzoek is gedaan, durf ik je niet te vertellen, maar het zou me niet verbazen.
   Wij hebben ook her en der wat stenen en tegels in de tuin liggen. En daar ontdekten we een paar jaar geleden ook eens een salamander. Je kunt ook vaak een keur aan insecten aantreffen in de keren en spleten tussen de los op en naast elkaar liggende stenen en tegels.

   Like

Reacties zijn gesloten.