De hazen gaan lopen

Terwijl ik onderweg was van de Leijen naar de auto, had ik al een paar maal een haas in het weiland gezien, zoals ik hier gisteren al schreef …


Tot mijn geluk begonnen de hazen pas echt te lopen, toen ik terug was bij de auto. Eerst tegen de auto leunend en even later erin zittend, zag ik één voor één meer hazen verschijnen in de weilanden naast de auto. In totaal heb ik er zeven geteld. Spectaculaire bokspartijtjes waren er niet te zien, maar de meesten waren duidelijk in een speelse bui. Voorjaar … machtig mooi …

Nu de definitieve uitslagen van de verkiezingen van gisteren binnenkomen, rest alleen nog de vraag of de natuur het haasje is? Ik ben er hier in Fryslân niet gerust op, nu BBB zowel Provinciale Staten als in het waterschap de grootste partij is geworden … ;-(

48 gedachten over “De hazen gaan lopen

  1. Leuke foto’s. Tja, spannend wordt het inderdaad, en ik heb ook bij ieder ander beroep waarbij geld wordt verdiend ten koste van de natuur of de mensheid m’n twijfels… en dat zijn er helaas best veel.

    Geliked door 1 persoon

  2. Een mooie serie van die gezellig hippende hazen. Heerlijk om te zien, dergelijke voorjaarstaferelen.
    We weten nu hoe de hazen hebben gelopen, maar eigenlijk zegt het nog niets wat er van gaat komen. We wachten het maar rustig af. Het is tenslotte niet eenvoudig om ´langs´ Brussel te komen.

    Geliked door 1 persoon

  3. Bij jullie de BBB, hier in België de macht van de Boerenbond en die zitten uiteraard ook verankerd in een politieke partij. Wat het gaat geven, dan zien we nog wel. Verder vrees ik voor een nog groter aantal “anti-stemmers” die hun stem gaan geven aan partij(en) waar niemand mee in zee wil.
    Ach we blijven beter bij de dartele hazen, dat stemt me veel vrolijker. Misschien zijn ze gewoon aan het oefenen voor de komende “Paasdagen” 🙂

    Geliked door 1 persoon

    • Het zijn op meerdere vlakken spannende en zorgelijke tijden, Rudi. Maar je hebt gelijk, de tijd zal leren hoe de zaken zich verder ontwikkelen. Hoop verloren al verloren. Voorlopig heb ik weer genoten van een mooie sessie met deze groep hazen.

      Geliked door 1 persoon

  4. In het begin dacht ik dat BBB een eerlijke en positieve partij was, nu ik wat extra informatie omtrent de BBB heb verzameld ziet het er niet goed uit… Volgend jaar is het in ons Belgen landje een verkiezing jaar… ook wij vrezen voor chaos en hopeloze versnippering… Maar daar hebben die dartele hazen geen enkele last van !

    Geliked door 1 persoon

  5. Momenteel gaat het in onze politiek nog min of meer, maar ook wij staan voor spannende tijden hoor Jan, Want ik ben benieuwd hoe het bij de volgende verkiezingen bij ons gaat uitdraaien, het ziet er niet zo goed uit in elk geval. Mooie fotos van de konijntjes, goed dat die arme dieren niet weten wat er allemaal boven hun hoofd hangt.

    Geliked door 1 persoon

  6. Al die foto’s zijn aan elkaar geplakt zodat het een lange foto is op mijn smartphone. Ziet er heel leuk uit. Ik zie altijd veel hazen tijdens het hardlopen maar ik fotografeer ze niet want ze zijn me toch te snel af. Ik vrees ook de gevolgen van de uitslag.

    Geliked door 1 persoon

  7. Heel leuke hazen om te zien. Bij ons achter zien wij ook wel eens. Mooie foto’s geworden. Kunnen weer van genieten. Straks krijgen jonkies. Deze haas hebben aparte ogen.

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.