Video Open Fries

Op het terrein van jeu de boulesvereniging SVP werd afgelopen zaterdag het Open Fries Kampioenschap voor Doubletten (=tweetallen) weer gespeeld. Het zonnetje scheen vrolijk en de temperatuur liep voor het eerst in september op tot boven de 20 graden. Kortom: het was prima weer om nu eens hier en dan weer daar even aan de kant van de baan te zitten om wat foto’s en video-opnamen te maken. De regenachtige zondagmiddag die er op volgde heb ik benut om de opnamen aaneen te smeden tot een sfeervol filmpje op HD-kwaliteit …

Aanstaande zondag staat het clubkampioenschap van SVP weer op de agenda. Sinds ik in oktober 2004 werd geconfronteerd met de diagnose MS, is dit nog het enige toernooi waaraan ik deelneem. Het kost me ieder jaar gigantisch veel moeite om een hele dag op de been te blijven en zes partijen te spelen, maar de resultaten mogen er nog steeds zijn. Zowel in 2008 en als in 2009 ben ik samen met mijn maat Fokke kampioen geworden.

100911-1534x

Ter voorbereiding van het clubkampioenschap zal ik de komende week verder geen lange fotokuiers maken, want als tweevoudig titelverdediger zal ik volgende week zondag in topconditie moeten zijn, en daarvoor zal ik vooral mijn benen wat moeten sparen. Meer kan ik er vooraf niet aan doen, want mijn grootste vijand – het weer – heb ik nu eenmaal niet in de hand. De vooruitzichten zijn op dit moment allerminst gunstig, maar we hebben nog zes dagen te gaan, misschien valt het mee …

15 gedachten over “Video Open Fries

 1. Wat een goede foto van de hand met de jeu de boulesballen.
  Het Filmpje ga ik hierna bekijken.
  Ben inmiddels ook aangestoken door het jeu de boules virus, doe het op de camping regelmatig en ga volgende week voor het eerst naar de plaatselijke jeu de boules vereniging. Deze vereniging mag s’winters gebruik maken van de binnenaccomodatie van de grote broer in Nieuwegein.
  Wens je heel veel succes zondag toi toi toi.

  Like

  • @Bep:
   Hartstikke leuk dat je ook aan het boulen bent geslagen! Kan ik hier eindelijk eens met iemand op niveau communiceren over de prachtige petanquesport. 🙂
   Hopelijk gaat het je bevallen bij de vereniging, zeker als die ook kan beschikken over een binnenaccommodatie. Onze vereniging had en heeft ook wel plannen voor een boulodrôme, maar de crisis gooit voorlopig roet in het eten.

   Like

 2. Wat wordt dit spel serieus gespeeld Jan, mooi om de concentratie te zien op je film die zeker van heel goede kwaliteit is, complimenten daarvoor.
  Ik ga voor je duimen dat je voor de 3e x de titel mag winnen want drie op een rij (wel een ander spelletje) is toch wel supper.

  Like

 3. Idd ff rustig aan doen, en proberen weer kampioen te worden.
  Drie keer is scheepsrecht !
  Hoop idd dat het weer beter is als dat van gisteren.
  TOI TOI TOI
  ga ff het fimpje bekijken.

  Like

 4. Prachtige kwaliteit film Jan. En heerlijk rustig aan de ogen zo op statief ook. En de muziek :))
  Zat met mijn hoofd helemaal mee te duwen tegen de ballen :O)
  @ Dit schreef Fleur aan Klaproos:
  Beste klaproos,
  je speelt 3 x 6 minuten met daartussen steeds 6 minuten pauze. in een weekend speelt je 3 a 4 wedstrijden. de paarden moeten daartussen veel uren rust hebben. Zo als je dus ziet, veel regels voor welzijn van paarden. verder is een toernooi 1x in de 3 weken a 1x per maand. men speelt niet elke dag polocrosse met een paard, maar doet max. 1x in de week training met stick en bal. dus de paarden hoeven niet elke week/ dag intensief te werken. paarden moeten goed op conditie zijn, hier wordt ook op gecontroleerd. verder kan je een paard niet dwingen dit spel te spelen. Maar mijn paard speelt veel liever polocrosse dan zijn conditie/gymnastiek training in de bak
  groeten, Fleur Bartels

  Like

 5. Mooi dat geluid van de tikkende ballen, verder hebben ze daar weinig lawaai. Dat is bij een voetbalwedstrijd wel anders. 😉
  Doubletten schrijf je, is het niet zo dat er meestal in tweetallen tegen elkaar wordt gespeeld?
  Speelde Fokke wel met bovenstaand toernooi mee?
  De detailfoto is prachtig!
  Wel erg leuk voor de spelers dat je zo’n filmpje hebt gemaakt.

  Like

Reacties zijn gesloten.