Deceptie

Het clubkampioenschap 2010 van jeu de boulesvereniging SVP is gisteren uitgelopen op een grote deceptie, en dat had nog het minst te maken met de belabberde weersomstandigheden. Tot mijn stomme verbazing kwam de wedstrijdsecretaris tijdens zijn openingswoord met de mededeling dat er zeven wedstrijden gespeeld zouden moeten worden. Verwijzend naar de discussie die voorafgaand aan het clubkampioenschap 2007 is gevoerd over dit onderwerp, heb ik hier meteen protest tegen aangetekend.

In het hoofdstuk ‘Clubkampioenschap‘ staat op de website van SVP onder het kopje ‘Clubkampioenschap – 16 september 2007’ het volgende:

“De wedstrijdleider had bedacht dat de 12 teams na loting in 2 poules van 6 teams zouden spelen.
Na de vijf poulewedstrijden zouden de nummers 1 en 2 van beide poules een halve finale + finale spelen, terwijl de nummers 3, 4, 5, 6 van iedere poule tegen elkaar zouden spelen om de plaatsen 5 tot en met 12.

Er werd een protest ingediend tegen het spelen van zeven partijen. Het belangrijkste argument hiervoor was, dat de indiener van mening was, dat een vereniging die zich de laatste jaren steeds meer profileert als een vereniging voor ouderen en zo mogelijk voor minder validen – dat heeft vorig jaar tenslotte de titel sportvereniging van het jaar opgeleverd in de gemeente – daar ook naar moet handelen.
Er waren zowel voor- als tegenstanders van het schrappen van de halve finales, maar nadat de wedstrijdleider uiteindelijk voorstelde om het toernooi terug te brengen naar 6 wedstrijden, ging een ruime meerderheid daarmee akkoord.
Door het schrappen van één speelronde, kon ook het door de wedstrijdleider voorgestelde strakke speelschema met een maximale pauze van 10 minuten tussen de partijen worden verruimd.”

050507-1431x

De wedstrijdsecretaris was van mening dat het hierbij ging om een eenmalige afspraak, die nu geen geldigheid meer zou hebben. Blijkbaar gaat de wedstrijdsecretaris er vanuit dat het na mijn schub in juni jl. een stuk beter gaat met mijn MS …
Het ergste is nog, dat er in tegenstelling tot 2007 met uitzondering van mijn maat Fokke nu niemand, maar dan ook echt niemand voor mij opkwam. Iedereen liet zich blijkbaar overdonderen door de opmerking van de wedstrijdsecretaris dat er gezien het aantal van dertien deelnemende teams geen andere mogelijkheid was om het toernooi op een eerlijke manier af te werken. Dat laatste is overigens pure onzin. Voor zover ik weet telde het clubkampioenschap in het verleden altijd zes partijen. Waar een wil is, is een weg. Ook bij dertien deelnemende teams is er een systeem denkbaar waarbij maximaal zes partijen worden gespeeld. Mijn repliek, dat Fokke en mij met het spelen van zeven partijen een eerlijke kans om onze titel te verdedigen werd ontnomen, werd niet gehoord. Daar sta je dan weer als mens en sporter met een beperking … Ik kan dit niet anders ervaren dan als pure discriminatie!

Na een slapeloze nacht en met een gepijnigd lichaam beraad ik mij naar aanleiding van de respectloze en onsportieve manier waarop ik gisteren ben behandeld tot nader order op mijn positie binnen jeu de boulesvereniging SVP. Gedurende die tijd schort ik al mijn verenigingsactiviteiten op: voorlopig verschijnt er geen clubblad en zal de website van SVP niet worden geactualiseerd. Ook zal ik voorlopig niets doen aan het ontwerpen en/of verzenden van flyers.

Wordt vervolgd, want dit laat ik niet over mijn kant gaan …

18 gedachten over “Deceptie

 1. En dat noemt zich een ‘sport’ vereniging ? Wat n ONsportief gedrag ! Ronduit ROT ! En dat terwijl jij zoveel voor de club doet, stank voor dank, jeetje ik kan t echt niet snappen. Wat een teleurstelling voor je, n echte kater. Ze zouden blij moeten zijn want mensen die zich nog in zo’n mate voor een club inzetten zijn zeldzaam. En daar dan op de dag zelf nog mee afkomen.. je moet maar durven ! Sommige mensen schamen zich voor niks. Ik word nu al boos bij t lezen, denk dat ik onmiddellijk de boel zou laten en vertrekken, de pot op met hen !
  Sterkte Jan en laat je niet doen !
  Groetje,
  AmaZony

  Like

 2. Goh wat een ellende allemaal Jan en wat een teleurstelling moet jij te verwerken hebben gekregen.
  Je had hier zo naar toe geleefd en gehoopt op een nieuwe titel, die je werd ontnomen door deze nieuwe regeling.
  Zou het toch niet pikken deze behandeling, maar het belangrijkste is dat je om je gezondheid denkt.
  Snap trouwens niet dat iets wat in 2007 beslist word nu ineens uit gevoerd word. Ze mogen bij die vereniging hun handen dicht knijpen met mensen zoals jij die ook nog veel werk verrichten voor de vereniging.
  Wens je sterkte met alles.

  Like

 3. Ik zou misschien dezelfde reactie hebben als Sjoerd , zou denken ,men bekijkt het maar.
  Maar daar kan je ook niet mee leven, je hoeft zoiets niet te pikken.
  Zou voor je gestel helemaal niet goed zijn.
  Dus zou ook de strijd wel aan gaan, maar aan de andere klant zou ik zeggen doe rustig aan, het kost allemaal zoveel energie.
  Kan je beter verbruiken voor iets positiefs.
  Dat je verder alles ff hebt stil gelegd mooi zo.
  Geef je groot gelijk.
  Wens je sterkte, wat naar allemaal, terwijl het juist een leuk uitstapje had moeten zijn.
  Groeten.

  Like

 4. Ik ben daar heel adrem in, ik was meteen naar huis gegaan. Ik zou geen bal hebben aangeraakt en zijn opgestapt. Als niemand in de vereniging buiten je maatje het voor je opneemt vind ik dat een kwalijke zaak. Zoiets kan niemand meer goedmaken.

  Like

 5. nou jan,
  ik weet niks van jeu de boules en kan enkel op jouw woorden afgaan en dan zou je inderdaad denken val maar….

  wat een vervelende mensen zijn er toch in de wereld hé,
  bah.

  Like

 6. Ik wou even vlug lezen hoe je gescoord had en nu lees ik dit.
  Ggrrrr ja, dit gebeurde mij nu ook vaak,zet je je zelf voor 100 procent in,
  maar ze kijken je nooit voor 100 procent aan gggrrrrr
  We zijn ook geen 100 procent, maar willen wel met respect behandeld worden.
  Ik heb ook al zo vaak zulke dreunen tegen mijn kop gehad
  dat ik hier niet meer voor kies, want al die gevechten kosten je zoveel energie, en die strijdt voel je alleen maar in je hele lijf terug.
  Het is een rot streek, een rotstreek om zo met mensen om te gaan die beperking hebben!!!!!!!
  Jan kom eerst even goed op adem, en geef je lichaam een beetje rust als je dit lukt?
  Je weet dat ik het makkelijk zeg, maar wel met ervaring!!!!
  Want oeijjj, al die stres voel je gelijk in je spieren,
  en dit gun je je zelf toch niet.
  En ga sporten met veel plezier, zonder verplichtingen,
  zodat het plezierig blijft.
  Want met ons wordt er niet veel rekening gehouden en deze harde wereld, en in deze wereld moeten we onszelf beschermen om onze leven zo aangenaam mogelijk te maken en veel plezier in het leven te hebben.
  Het klinkt misschien raar, maar dan kun je pas van je leven genieten.

  STERKTE!!!!!!

  Dubbele knuffel,
  Anneke

  Like

 7. ai, wat ongelooflijk onsportief van de vereninging waar jij je altijd enorm voor inzet, ik hoop dat ze het nog recht willen en kunnen zetten want dit heb jij niet verdient.

  Like

 8. Ik vind dit gewoon een ‘rot’streek Jan… zouden ze om welke reden jaloers zijn op je succes van de afgelopen jaren… Maar je vraagt je af waarom nu dan dit. Ik kan me heel goed voorstellen dat je teleurstelling in de vereniging maar vooral in de mensen die een vereniging ‘maken’ heel erg groot is.
  Je hebt je toch behoorlijk ingespannen voor juist die mensen en jezelf juist omdat je het zo belangrijk vind zo goed voorbereid op dit clubkampioenschap.
  Eigenlijk heb ik er geen woorden voor maar daar schiet jj weinig mee op ik had het je zo gegund.
  Ik wens je veel sterkte én wijsheid om deze deceptie te verwerken.
  Heb je toch nog gespeeld of had je met deze teleurstelling meteen al je energie verbruikt….

  Like

 9. Absoluut niet netjes (zacht uitgedrukt) om op de dag van de wedstrijd bekend te maken dat de regels zijn aangepast. Zoiets moet toch lang en breed van te voren besproken en aangekondigd zijn. Dat jij je activiteiten voor de vereniging opschort, is helemaal terecht. Toch hoop ik dat op de een of andere manier dit conflict de wereld uit geholpen zal worden.

  Like

 10. Potverdikkie Jan nee ik kan me voorstellen dat je een zware tot zeer zware kater hebt te verwerken. Het ergste is natuurlijk de wijze hoe ze met jou en je chronische ziekte omgaan. Wat een onbegrip! Wat een planken voor de kop en wat een onwelwillendheid. Is hier een vorm van machtsstrijd gaande? Die letters SVP staan iig geval niet voor wellevendheid. En daar heb je nu dagenlang al je andere activiteiten voor opzij gezet. Misschien is het tijd voor een nieuwe afsplitsing met de letters AUB

  Like

 11. Ongelooflijk dat dit dan weer zomaar gebeurd.
  Ik kan jouw reactie heel erg goed begrijpen dat je voorlopig het clubblad en de website niet doet. Erg begrijpelijk!
  Als men dan toch zoveel energie heeft voor 7 partijen, dan kunnen ze ook energie hebben voor bijkomende zaken, of niet dan? (ok, kort door de bocht).

  Like

 12. Ik kan mij jou reactie voorstellen , er wort te weinig naar iemand zijn beperkingen gekeken. en dat je er voorlopig en misschien helemaal mee stopt kan ik mij best voorstellen.
  Ik wens je sterkte Jan

  Like

 13. Uit het stukje wat hierboven schuin gedrukt staat, blijkt niet dat het om een eenmalige afspraak ging. En als het om een eenmalige afspraak ging waarom werden er in 2008 en 2009 dan ook 6 partijen gespeeld in plaats van 7?
  In 2007 ging de meerderheid akkoord. Waarom was er nu niet ruim van tevoren aangegeven dat “men” weer naar 7 partijen wilde en waarom bracht men dit niet ruim van tevoren in stemming bij alle clubleden, zodat het een democratisch besluit was geweest. Dan had jij ruim van tevoren je conclusie kunnen trekken en was je niet zo gedesillusioneerd geweest tijdens aanvang van de kampioenschappen.
  Dit lijkt toch op een soort machtsspel, afgunst.

  Ik kan me heel goed voorstellen dat het een enorme teleurstelling voor je was. Zo werd er weer eens een gevoelige slag met de mokerhamer uitgedeeld aan een chronisch zieke die toch altijd al aanloopt tegen een muur van onbegrip. Je ziet het immers niet aan de buitenkant.

  En het blijkt maar weer dat je met al je inzet (clubblad, website) geen krediet kunt opbouwen.
  Op mensen kun je helaas niet bouwen.

  Veel sterkte gewenst na deze mokerslag en bij het herstel na de zware dag.
  En zoals ik al eerder schreef, voor mij ben je de kampioen.

  (sorry voor de lange stuk tekst, het lijkt wel vier jaar geleden. 😉 )

  Like

 14. Ik kan me je teleurstelling heel goed voorstellen. Het blijkt maar weer eens dat met een beperking geen rekening wordt gehouden. En je zet je nog wel altijd zo in voor de vereniging. Laat ze maar in hun sop gaarkoken!

  Like

Reacties zijn gesloten.