Langs het pad

De plassen zoveel mogelijk mijdend liet ik de blauwe knopen in het blauwgrasveldje zaterdagmiddag achter me. Terwijl ik terug scharrelde naar de auto, werd mijn aandacht op een bepaald moment getrokken door een fors uitgevallen zweefvlieg op een vrolijk geel bloemetje naast het pad …

100925-1508x

Terwijl het opnieuw even zachtjes begon te sputteren, wilde de zweefvlieg wel even poseren op het zacht heen en weer wiegende gewoon biggenkruid

100925-1506x

Iets verderop trof ik een wat kleinere zweefvlieg aan. Hij bleef net lang genoeg zitten om er één foto te kunnen maken. Gelukkig was hij meteen haarscherp, zodat de kleine druppeltjes die hem sieren goed tot hun recht komen …

100925-1505x

19 gedachten over “Langs het pad

  1. Ik ga helemaal voor de derde foto Jan, wat een plaatje zo scherp dat je de druppels kunt tellen. Zo zou je elke macro wel willen. Trouwens die gele bloemen ‘scheld ‘ ik altijd uit voor paardenbloem beetje familie is het toch wel. Maar ik moet toch beter leren opletten op de verschillen.

    Like

  2. Het zijn weer speciale foto’s geworden met die druppels. Net als gisteren overigens met de Blauwe knoop. Die hoop ik de komende week ook nog te laten zien, dan met nog een andere zweefvlieg. Nu ze er wat langer staan dan gebruikelijk kun je ook eenvoudiger de verdere ontwikkeling volgen.

    Like

Reacties zijn gesloten.