Wij stemmen geen PVV

Op deze regenachtige zaterdag bij wijze van uitzondering eens geen foto’s. Vandaag wil ik het even hebben over de verkiezingen voor de Provinciale Staten van volgende week woensdag. In het verleden heb ik me bij die verkiezingen altijd laten leiden door onderwerpen die in de provincie speelden. Ditmaal laat ik meer dan ooit ook de landelijke politiek zwaar meewegen, omdat ik het van groot belang acht, dat de combinatie CDA, VVD & PVV geen meerderheid krijgt in de Eerste Kamer. Het beleid dat dit meest rechtse kabinet ooit in de komende jaren voor ons in petto heeft, zal slechts leiden tot een grote armoedeval bij mensen die het nu al niet makkelijk hebben. Daarnaast vrees ik dat dit afbraakbeleid op diverse fronten een tweedeling in onze samenleving tot gevolg zal hebben. Daarom klinkt dezer dagen vanuit Fryslân een luid en duidelijk NEE tegen de PVV …

110224-1200x

Als wat minder bekende Fries sluit ik me van harte aan bij deze oproep, want OOK IK STEM GEEN PVV. Net zo min als CDA,VVD, GPV, Christen Unie, FNP, Provinciaal Belang Fryslân, Partij voor het Noorden, 50Plus, of Verenigd Links-Feriene Lofts trouwens.

Waar ik wel op ga stemmen staat nog niet 100% vast. Het zal in ieder geval rood zijn of rood met een vleugje groen. Omdat de rol van de provincies op het vlak van natuurbeheer steeds groter wordt, en omdat natuur en natuurbeheer steeds meer onder druk komen te staan, laat ik de plannen en visies van de diverse partijen op dit vlak zwaar meewegen bij mijn uiteindelijke keuze. Het zou best eens kunnen, dat ik ondanks het Kunduzbesluit toch weer bij GroenLinks uitkom …

Ben jij er al uit, of kun je nog wel wat hulp gebruiken? Je zou de Natuurkieswijzer eens kunnen bekijken. Natuurmonumenten heeft deze Natuurkieswijzer ontwikkeld om op een eenvoudige, maar neutrale manier inzichtelijk te maken wat de politieke partijen in de verschillende provincies van plan zijn met de natuur.

14 gedachten over “Wij stemmen geen PVV

 1. Fijn dat één van de oude “Kobus”leden dit initiatief heeft genomen. Ik heb zojuist gestemd. En hoewel het helemaal niets met de Provinciale Staten te maken heeft kon ik nu eens niet GroenLinks stemmen dankzij hun vreemde Kunduz-besluit. Het is de SP geworden….

  Like

 2. Ik ben geen Fries, maar ben geboren in Utrecht, woonde ook in Zuid-Holland en nu in Groningen, ik ben dus gewoon Nederlander. Omdat ik iedere inwoner van Nederland een goede toekomst gun, stem ik uiteraard ook geen PVV. Ik denk dat het GL wordt. Om mijn tegenstand t.o.v. het Kunduz-besluit enigszins aan te geven, kan ik in deze provincie een voorkeurstem op Ineke van Gent uitbrengen.

  Like

 3. ik ben er nog niet uit, heb vandaag ook maar eens een stemwijzer ingevult, van alles wat kwam eruit…. En ik ben wel erg voor natuur, maar dan toch weer op een andere manier dan de meeste partijen dat willen. Ik weet het nog niet, maar ik stem zeker geen PVV!

  Like

 4. je bent een verstandig mens jan.
  grote hemel als ik zie hou geert zich populair dreigt te maken reizen me da haren ten berge.
  op mijn stem hoeft ie niet te rekenen….deed ie ook al niet hoor.

  Like

 5. Het is vandaag echt weer om over politiek te praten.
  Ik denk dat niet uit Friesland de meeste PVV stemmers komen en dus zal dit publieke initiatief niet veel zoden aan de dijk zetten wat betreft anti-PVV. Maar het gebaar is in ieder geval duidelijk.
  Natuur vind ik heel belangrijk, maar een oplopende miljardenstaatschuld (iedere seconde loopt de schuld op met 1.105 euro) kan zo toch ook niet doorgaan. Niemand wil dat juist in zijn of haar portemonnee de klappen vallen.
  Maar we zullen met wat voor partij ook aan het hoofd wel flinke maatregelen moeten gaan nemen.

  Like

  • @Jetske:
   Dat er bezuinigd moet worden, is duidelijk, maar de keuzes die dit kabinet maakt staan me niet. Niet alleen cultuur en natuur worden door dit kabinet zwaar getroffen, maar met alle bezuinigingen die nu op de rol staan, worden vooral de zwaksten in de samenleving getroffen. Met sociaal beleid en/of rentmeesterschap heeft het allemaal weinig te maken.

   Like

 6. Het werken met een schakelklas is dit jaar nieuw voor mij. Eerder heb ik wel al gewerkt met volwassen vluchtelingen. En mijn buren zijn natuurlijk de deur naar de wereld.
  Mag ik daarom vanuit Amsterdam-ZuidOost dit blog en initiatief toejuichen!
  Zijdelings ben ik betrokken geweest bij het Verkiezingsprogramma van GroenLinks Noord-Holland. En daar wil ik graag mijn stem aangeven.
  Vriendelijke groet.

  Like

Reacties zijn gesloten.