Een filmische zwerftocht

Nog eenmaal neem ik jullie dit jaar mee de Ecokathedraal in. Wat ik nog niet verteld had, maar wat wel waar is, is dat ik november niet 1 maar wel 2 keer naar de Ecokathedraal ben geweest. De eerste keer heb ik het overgrote deel van de foto’s gemaakt die ik hier de laatste weken heb getoond. Omdat ik toen de echte herfstkleuren nog miste, ben ik twee weken later nog een keer afgereisd naar Mildam …

de eerste sneeuw

Behalve dat ik toen nog wat herfstfoto’s heb gemaakt, heb ik me die dag vooral gestort op het maken van video-opnamen. De onderstaande video toont op filmische wijze mijn zwerftocht door de Ecokathedraal. En dat leek me nou net iets voor deze donkere en kille zondag, waarop de eerste sneeuw van deze winter sneller wegsmelt dan ze is gevallen …

23 gedachten over “Een filmische zwerftocht

 1. Hier heb ik écht van genoten, Jan.
  Ik heb je video rustig op de pc, fullscreen bekeken, heel mooi.
  Het oudste gedeelte ging wel wat verzakkingen vertonen, je zoomde er ook op in. De begaanbaarheid was zo nu en dan ook niet optimaal, vooral omdat het gevallen blad veel op- en afstapjes camoufleerde. Maar je bleef op de been!
  In de loop van de jaren zal het wellicht een niet al te veilige plek blijven om doorheen te wandelen.
  Het viel me eigenlijk tegen hoe weinig spannende planten (varentjes enzo) er zich tussen de stenen hebben kunnen vestigen, het meeste was betrekkelijk onbegroeid.
  Maar die wilde plantengroei, die gangetjes, die doorkijkjes, (de zwaaiende schaduw van Jan): erg mooi, ook rustgevend met de muziek.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Liked by 1 persoon

 2. In de opmerking van Ria kan ik me wel herkennen. Tijdens het kijken heb ik dat ook al hardop gezegd. Gelukkig is het weer goed gegaan. 🙂
  Je film is prachtig geworden. Jammer dat de schepper het zelf niet meer kan bekijken… wat zou hij het waardevol gevonden hebben.

  Liked by 1 persoon

  • Dat heb je weer heel goed ingeschat, Ria. Het viel hier en daar inderdaad niet mee om de camera enigszins stabiel te houden tijdens het lopen, want je moet daar ook voortdurend goed kijken waar je loopt. Maar onder het motto ‘wie niet waagt, die wint’ heb ik het toch maar geprobeerd. En het resultaat viel me niet tegen.

   Like

 3. Mooie film, de man met de schaduw. Voor mij had je in het begin iets meer tijd mogen nemen voor het in beeld brengen van de teksten. Als je weet wat er gaat komen en wat er staat is er tijd genoeg. Alleen als je het voor het eerst ziet is dat wat anders.

  Liked by 1 persoon

 4. Jan ik heb genoten van je film, die geeft echt weer hoe groot deze bouwsels zijn.
  Ik vond het leuk dat je af en toe onze gastheer was en ons voorging.
  Wat een enorm werk steen voor steen daar word je stil van Ik zag zelfs stoepa’s, de lange laan met
  alle kruizen echt heel indrukwekkend en ik heb terug gezwaaid.
  De muziek die je er bij hebt gekozen was heel mooi en ingetogen paste er prachtig bij.
  Meer complimenten krijg je niet meer, nu vooruit nog eentje wat moet het voor jou ook een
  opgave zijn geweest, maar je krijgt nu de eer die je voor al je inspanningen verdient hebt.

  Een Fan. 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.