Koelen maar!

Vanmorgen had ik een controle-afspraak op de Pijnpoli van ziekenhuis Nij Smellinghe i.v.m. de zenuwpijn in mijn buikwand. Die afspraak kwam op een uitgelezen moment, want de Qutenza-behandeling die ik begin oktober heb gehad was intussen vrijwel uitgewerkt. Sinds ongeveer anderhalve week begint de zenuwpijn weer aardig op te spelen. Omdat je die behandeling eigenlijk maar eenmaal per kwartaal mag ondergaan, begonnen we met het oog op de Kerstdagen al weer het ergste te vrezen. De anesthesioloog had echter geen bezwaar tegen een behandeling nog voor de Kerst, mits er een specialistisch verpleegkundige beschikbaar zou zijn …

Met die mededeling werden we tegen elven weer heengezonden. Een uurtje later kreeg ik een telefoontje dat ik vanmiddag om 13:00 uur nog met spoed een nieuwe behandeling kon krijgen. Een verpleegkundige die vandaag de laatste werkdag voor haar vervroegde pensionering had, was bereid om een paar uur langer te blijven om de behandeling mogelijk te maken. Ik kon haar wel kussen …

Intussen heb ik de pijnlijke behandeling alweer achter de rug. De komende 24 uur is het zaak om zoveel lekker languit te zitten of te liggen en mijn geplaagde buik wat te koelen met koelelementen. Echt lekker voelt het nu nog even niet, maar na twee jaar met pijn lokken pijnvrije Kerstdagen me wel.

21 gedachten over “Koelen maar!

 1. Gelukkig dat ze je zo spoedig konden helpen, laat je de komende dagen maar verwennen en doe het kalm aan.
  Ik heb net zitten lezen dat je er niet met een dag van af ben, maar als het helpt dan is ’t het waard.
  Pijn kan je gek van worden en zenuwpijnen zijn moeilijk te behandelen
  Als het goed is hoop ik da je met Kerstmis zo goed als pijnvrij bent en dat is heel wat waard.

  Jan sterkte ik kan me voorstellen dat je geradbraakt bent dat had ik na het Ketamine infuus dat duurde 8 uur.
  Wat niet hielp, alleen mijn geheugen ging erdoor achteruit.
  Het LUMC heeft nu iets anders voor mij en ik noem het mijn peppillen ik kan tenminste weer wat.

  Groetjes Erica

  Liked by 1 persoon

 2. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt Jan en ik hoop dat je de komende dagen pijnvrij zal zijn. Aan mijn lijdensweg komt ook geen einde. Een beetje verbetering door de osteopaat en de acupunctuur en hop weer naar oneindige onderzoeken in het ziekenhuis half januari. En pijn stillers behalve paracetamol mag en kan ik niet nemen. Dus… Ik wens je alvast veel succes met deze behandeling.

  Liked by 1 persoon

  • Ja, die verpleegkundige was iemand met liefde voor haar vak. Ik heb haar uiteraard uitgebreid bedankt, want ik vond het wel erg lief dat ze een paar uurtje langer bleef om mij hopelijk pijnvrije Kerstdagen te bezorgen. Of dat laatste gaat lukken, wacht ik nog even af, maar aan de Pijnpoli heef het in elk geval niet gelegen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.