Doorstart

Om de een of andere reden rust er geen zegen op mijn weblogs. In mei ontstonden er problemen met het plaatsen van reacties op mijn weblog ‘Afanja’s Lichtlijnig’. Omdat deze problemen tegelijkertijd optraden bij meerdere weblogs ben ik ervan overtuigd, dat ze een gevolg zijn van een handeling die door de provider is uitgevoerd op de server. Na talloze mailtjes met de provider te hebben gewisseld, ben ik echter nog steeds niet verder. De hostingprovider kan wat mij voorlopig de boom in!

Mijn weblog is om verschillende redenen belangrijk voor me. Om te beginnen dwingt het weblog me om zo mogelijk dagelijks even met de camera naar buiten te gaan. Vanwege de beperkingen die de MS sinds eind 2004 met zich meebrengt, lukt dit niet echt elke dag. Ik streef daar echter nog wel steeds naar, omdat lichamelijke beweging van belang is om mijn conditie zoveel mogelijk op peil te houden. Daarnaast heeft het bloggen me in de loop der jaren een aantal leuke contacten met medebloggers opgeleverd.

Kortom: het is tijd voor een frisse doorstart onder de vertrouwde titel ‘Afanja’s Weblog’.
Het ziet er allemaal weer net iets anders uit dan op ‘Lichtlijnig’, maar de grootste verandering zit in het formaat van de foto’s. Die zal ik vanaf nu publiceren in het formaat 900 x 675 of 900 x 600 pixels.

Voor commerciële doeleinden is het gebruik van mijn foto’s alleen toegestaan na schriftelijke toestemming. Bij gebruik voor niet-commerciële doeleinden stel ik een mailtje zeer op prijs, en reken ik op bronvermelding .

En dan nu de eerste foto op Afanja’s nieuwe weblog: een soldaatje dat wat snuffelt aan het bloeiende jacobskruiskruid …

100707-1214x

Morgen breekt hier in het kader van Skywatch Friday een nieuwe dag aan.

28 gedachten over “Doorstart

 1. Ehhh juist…
  Waar is mijn reactie nu dan gebleven… :-S

  Vervelend dat je alsnog hebt moeten overstappen. Kon je niet wisselen van provider dan?

  In elk geval heel veel geluk op je nieuwe plekje toegewenst!

  Like

  • @Annemarie:
   Rustig, je eerste reactie moest eerst even door de ballotagecommissie. Je mag nog van geluk spreken dat het zo snel ging. Sommige mensen wachter er urenlang op. 🙂

   Ik had (nog) geen zin om alles in te pakken en te verhuizen van de ene provider naar de andere.

   Like

 2. Vervelend dat het zo heeft moeten lopen. Overstappen eventueel naar een andere provider?
  In elk geval veel geluk op je nieuwe plekje!
  Ik ben natuurlijk weer van de partij.

  Like

 3. Hoi Jan ! Ben terug van weggeweest en zie dat jij ook een ander plekje opgezocht hebt, ben ik blij om want was soms ronduit frustrerend om geen reacties op je blog te kunnen plaatsen. Bij WordPress zit je wel goed denk ik, heb vaak ook al overwogen om naar hier te verhuizen want bij Skynet is t ook niet altijd zoals t moet, maar voorlopig blijf ik daar maar want ik hou écht niet van verhuizingen; Je foto van t soldaatje dat ons welkom heet is alvast n mooie start, succes met je nieuwe stekje !
  Groetje,

  AmaZony

  ps : heb je linkje op mn blog aangepast en zal seffes ook es proberen zo’n gravatar aan te maken.

  Like

 4. Gelfeliciteerd Jan met je nieuwe web-log… als je je blijft ergeren is dit de juiste stap..dus het komt allemaal goed….
  Dit log ziet er mooi uit en ik weet de weg te vinden het soldaatje houdt de wacht hier….

  Like

 5. Ah hier dus. Mooi Jan bijna emotioneel want het zegt iets over het leven zo’n zonsopgang/ ondergang. Alles is betrekkelijk en waarom zouden we ons toch druk maken. Ik vind ze supermooi en prachtige tinten

  Like

 6. Proficat Jan wat een mooie site
  Dit ziet er prachtig uit met deze grote foto`s.

  Het is wel raak hoor al die weblog ellende.
  Zit me er ook aan te ergeren de laatste tijd. :-O

  Jouw opmerking en Jan van Antis heb ik toch even te harte genomen en ben weer aan het speuren gegaan (betreft: berenklauw)

  Jullie hebben gelijk hoor en heb er info en linkjes naar jullie
  site`s geplaatst.

  Moet toch beter mijn huiswerk doen :-)))

  Veel succes
  Groet 🙂 Aly

  Like

 7. Goedemorgen JAN!

  Wat heb je schitterende foto’s geplaatst…., ik gelijk naar buiten kijken…, maar je hebt een ander weertype dan wij hier op Ameland hebben …, denk ik. In elk geval twee super-foto’s!

  groet,

  NANNE NICOLAI

  Like

 8. Ik begrijp dat als je een avatar aanmaakt, je meteen ingelogd bent op dit weblog?
  Nou ja, what the heck. Ben wel benieuwd of mijn huppelplaatje doorkomt.
  Gefeliciteerd met de nieuwe boreling en dat deze maar tot in lengte van jaren mag voortbestaan zonder Strato-strapatzen en andere provider-problemen!

  Like

 9. Nou, hier reageren zal alleszins een stuk makkelijker zijn! 🙂
  Een mooie heldere foto. Oogt mooi zomers!
  Ik hoop dat je hier weer even op je gemak zit want zo te lezen heb je al regelmatig moeten verhuizen!
  Wel een goed idee om de foto’s zo groot te plaatsen. Dat kijkt makkelijk. Ik had mijn foto’s ook graag wat groter gehad op mijn blog. Maar 500 pixels voor de middenkolom is het maximum ofwel ben ik heel mijn structuur kwijt als ik het groter wil.

  Like

 10. Proficiat Jan… bij mij ging het na 10 jaar ook niet mee met mijn provider, maar ik heb alle logjes meegenomen naar de nieuwe en uiteraard mijn eigen domein gehouden.

  Like

 11. Ik wens je een goede doorstart en dat je hier
  met plezier weer je foto’s kunt laten zien jan.

  Je begint al met een mooie plaat.
  Trouwens de juffer mocht er ook zijn..

  Like

 12. Hé wat een grote verrassing. Je hebt groot gelijk dat je de overstap hebt gemaakt, je hebt lang genoeg gewacht op stappen van de kant van Strato.
  Het ziet er heel mooi uit. De titel Afanja’s Weblog is duidelijk en goed gekozen. De foto’s zijn op een heerlijk groot formaat. Ik moet zelfs F11 aanklikken om de hele foto op beeldscherm te krijgen.
  Wel grappig dat hierboven bij e-mail mijn eigen mailadres al voorgeprogrammeerd staat.

  Like

 13. O, wat klinkt me dit allemaal bekend in de oren, ik werd er ook he-le-maal gestoord van.
  Dan maar verhuizen he… ’t is niet anders. Ik verhuis gewoon weer met je mee hoor… Maar vervelend blijft het allemaal wel…
  Succes hier op je nieuwe plekkie!

  Like

 14. Oei je hebt precies nogal wat problemen ondervonden. Ik zat vroeger bij skynet in België maar vond de lay-out niet mooi. Sinds februari 2009 ben ik op wordpress en tot vandaag kan ik er geen negatieve zaken over kwijt.

  Prachtige foto, de zon straalt ons tegemoet.
  Succes!

  Like

 15. Jan, ik hoop van ganser harte dat vanaf nu je blog zonder problemen draait en dat wij niet gehinderd door foutmeldingen onze reacties bij je kunnen schrijven. De nieuwe omgeving ziet er, zoals we gewend zijn van jou, prachtig uit. Tenminste, dat is mijn mening, maar die zal wel wat gekleurd zijn door de mooie blauwe achtergrond. Dat er net zulk mooi licht over deze nieuwe blog mag schijnen als de lichtende nachtwolken die bovenaan staan!

  Like

  • Het heeft je blijkbaar toch nogal wat moeite gekost om te reageren … 😉

   Maar zonder gekheid: waarom maak je zelf niet een avatar aan? Daarvoor surf je naar http://www.gravatar.com.
   Daar klik je op sign up now!
   In de volgende stap schrijf je je in met het mailadres, dat je gebruikt om je reacties op weblogs te plaatsen.
   Vervolgens moet je een foto of afbeelding uploaden, die je ter plekke kunt bijsnijden tot 60 x 60 pixels.

   Tot slot moet je nog een keuze maken uit 4 soorten avatars: G-, PG-, R- of X-rated. Ik heb daar gekozen voor G-rated. Deze avatars zijn geschikt voor publiek van alle leeftijden.

   Als je alle stappen hebt doorlopen, wordt er in het vervolg automatisch een plaatje van jouw keuze bij de reacties geplaatst. Succes!

   Like

 16. Ik geef je groot gelijk. Het bloggen moet gezellig zijn én blijven. Voor ons reageurs is het ook niet leuk als we ons hier ergens tegenan willen bemoeien en dat kan dan niet 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.