Een vlucht lepelaars

Sinds de vakantie maak ik regelmatig even een ritje naar de Jan Durkspolder. Wat voor weer het ook is en hoe weinig kracht ik ook in mijn benen heb, een kuiertje naar de grote vogelhut kan ik vrijwel altijd wel maken. Het gaat goed met de lokale lepelaarkolonie, en omdat de lepelaars zich regelmatig op een acceptabele of zelfs korte afstand van de hut ophouden, valt er dit jaar ook bijna altijd wel wat te zien.

Toen ik er vrijdagmiddag in voor oktober ongewoon zomerse omstandigheden voor één van de geopende luiken ging zitten, zag ik in eerste instantie alleen aalscholvers en ganzen. Ik vermoedde dat de lepelaars nu toch eindelijk naar het zuiden waren vertrokken. Niets bleek echter minder waar …

Vijf minuten later zag ik tot mijn grote verrassing ineens toch een vlucht lepelaars verschijnen. Ze draaiden een rondje om een deel van de plas en streken daarna aan de overkant van het eilandje neer tussen de ganzen …

24 gedachten over “Een vlucht lepelaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.