Oranje

Sinds ik veertig jaar geleden met goed gevolg de lagere school heb afgesloten, heb ik eerlijk gezegd helemaal niets meer met Koninginnedag. In de jaren zestig was Koninginnedag een hoogtijdag met ’s ochtends een aubade bij het gemeentehuis en een grote optocht, die ’s middags werd gevolgd door een keur aan spelletjes. Sindsdien is Koninginnedag voor mijn gevoel verwaterd tot een dag waarop je struikelt over de vrijmarkten. Die waren nooit echt aan mij besteed, en de laatste jaren al helemaal niet …

110430-1330x

Dat geschuifel door die drukte, dat is niets noor mij. Ik geef de voorkeur aan de rust van de eigen tuin vandaag. En laat daar nu uitgerekend vandaag de eerste oranje bloemetjes van het nagelkruid oftewel Geum Coccineum ‘Borisii’ tot bloei zijn gekomen …

110430-1043x

Kijk, daar kan ik dan wel van genieten. Het is alleen jammer dat het hier de hele dag al zo hard waait, dat die bloemen continue op hun lange stelen heen en weer staan te zwiepen. Van de 80 foto’s die ik er zittend op mijn krukje van heb gemaakt, zijn er nog geen tien door de keuring gekomen …

110430-1410x

De drie bloemetjes hierboven geven deze Koninginnedag toch de kleur die erbij hoort.

21 gedachten over “Oranje

 1. Zo dachten wij er ook over Jan alleen zijn we tegen twee uur s`middags even naar Zuidlaren geweest en hebben genoten van de muziek bandjes
  De rotzooi markten op deze dag kan me ook niet bekoren .
  In de tuin was het beter…en gezelliger
  Voor jou had deze dag een bijzondere oranje tintje ,)
  De eerste foto is een snoepie.
  🙂

  Like

 2. Het lijkt wel of het zo moest zijn… bijzonder mooi weer Jan. Een hele goede reden om thuis te zijn. Ja als kind liepen we toch minstens met een oranje speldje op de borst. Maar ach dat koningshuis dat is ook niet alles :O

  Like

 3. Koninginnedag ? Wat is dat ? Drukte? neeee ik moet er niet aan denken. Die wind haha, altijd lastig ja, en gister was die behoorlijk sterk. Vandaag staat er ook nog flink wat. Mooi hoor die bloem, vooral de knop spreekt me aan.

  Like

 4. heel mooie foto’s en tien nog gelukte foto’s met zo’n wind vind ik nog een hoge score Jan, ik ken het probleem en het gevoel van asl de bloem weer voorbij komt maak ik een foto 🙂

  Like

 5. Kan de foto’s nu wel zien en de site laad weer snel op.
  Mooie bloem, vidn de tweede foto heel mooi.
  Vandaag wer zoveel wind helaas.
  Maar goed met de zon erbij, ziet het er toch gezelliger uit.
  Fijne dag en groeten.

  Like

 6. Mij zegt het ook niet zoveel Jan. Vond het huwelijk van William en Kat veel leuker! Mooie plant, dat Nagelkruid. Ik kan me voorstellen dat die dunne steeltjes aardig zwiepten door de wind. Spelbreker hoor, die Nederlandse winden!

  Like

 7. Ja vervelend hé die wind!
  nu is ze wat gaan liggen.
  Eens opnieuw doen en vragen of ze de Koninginnedag ook nog eens doen. 🙂
  Al bij al zijn ze toch heel geslaagd Jan!
  Gr.
  P-TER

  Like

 8. Ik heb ook helemaal niets met vrijmarkten etc Jan.
  Het resultaat wat je hier laat zien, mag er zijn.
  Het is altijd lastig om met een harde wind fatsoenliojke
  foto’s te maken van planten en bloemen

  Like

 9. Niks aan al die drukte en als je dan deze fotogenieke oranje bloemen in de tuin hebt waar je je goed mee kunt vermaken wie maalt er dan om al die vrijmarkten.
  Prachtige macro’s dus je geduld is toch beloond Jan.

  Like

 10. Ik kan de foto’s niet zien, is al de tweede keer dat ik probeer, laad ook heel langzaam op je site.
  Had van de week ook al problemen bij wordpress.
  Hoop dat het niet te vaak voor komt.
  Ik kom later wel kijken naar je oranje bloemen.
  Hier ook teveel wind in de tuin, houd ook niet van al die markten, heb zelf rommel genoeg 😉
  Maar wel even in een dorpje hier gaan kijken en ff geproost op Bea 😉
  Was gezellig.
  Fijne zondag en groeten.

  Like

 11. Prachtige foto’s heb je gemaakt van de voor mij onbekende bloem.
  En Koninginnedag is alleen leuk als je er een vrijedag voor krijg, verder hoeft het van mij ook niet.

  Gr Cees

  Like

 12. Ik hou ook niet van al die markten en kraampjes,
  dus we genieten ook van onze tuintje
  en van je prachtige kiekjes.
  De eerste twee zijn beauty’s,
  met een mooie achtergrond kleur.
  Knap van de 80 dat dit nog gelukt is,
  want met deze wind is inderdaat geen mooie macro weer 😦
  maar we genieten wel van het zonnetje 😉

  Dikke knuffel,
  Anneke

  Like

 13. Dat is het voordeel van digitaal fotograferen. Dan maakt ht niet zoveel uit. Hier waait het ook wel wat, maar voor de rest is het gewoon genieten van het weer. Koninginnedag hoeft voor mij ook niet…

  Like

 14. Ik ga mee met jouw voorkeur, de bloemenpracht in eigen tuin.
  Heeft Aafje nog geholpen met het vasthouden van de steel?
  Schitterend vastgelegd. En dat er maar tien procent is gelukt, dat deert mij niet, want je kunt ze toch niet alle 80 laten zien. 😉
  Dit pik ik nog maar mooi even mee van mijn fotomaatje. 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.