Een subtiel bijzonnetje

Ook vandaag konden we weer een prachtige najaarsdag bijschrijven. In tegenstelling tot gisteren was de lucht vandaag niet helemaal strakblauw. In de loop van de dag verscheen er steeds meer sluierbewolking aan het zwerk, en dat betekende dat er kans was op het ontstaan van bijzon of parhelium

111105-1538x

Terwijl ik een fotokuiertje maakte aan de zuidkant van het Weinterper Skar, wierp ik dan ook regelmatig een blik op de lucht. Dat leverde niets opzienbarends op, omdat de bewolking rond die tijd net wat te dik was voor het verschijnen van een bijzon of een halo …

111105-1536x

Ook terwijl ik later met de auto nog een ommetje maakte langs de Opsterlandse Compagnonsvaart, bleef ik de lucht in de gaten houden. Toen ik Lippenhuizen naderde, bleek mijn oplettendheid niet helemaal voor niets …

111105-1544x

Het had niet op een betere plaats kunnen gebeuren, want aan beide kanten van de weg lag een mooie brede berm om te parkeren en er waren ook nog wat bomen en struiken voor handen om wat tekening in het beeld te krijgen …

111105-1545x

Het was en het bleef maar een zeer bescheiden en subtiel bijzonnetje, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind het zien van een bijzon altijd weer een klein feestje.  🙂

13 gedachten over “Een subtiel bijzonnetje

 1. Dit is echt genieten ja, schitterend !!
  Wat dat betreft tovert de herfst wel de mooiste kleuren !!!.Was een weekje in Brabant en ook daar zo mooi,
  tussendoor nog wel even genoten van het mooie herfstweer.
  Groetjes en prettige nieuwe week weer.

  Like

 2. Gisteren rond half 6 was er hier een prachtige bijzon..ik stond in de drukke file en had geen enkele mogelijkheid me aan de kant te zetten..moest alle aandacht op de baan houden..
  Ik had heel veel spijt dat ik geen foto’s kon maken.
  Maar heb vandaag van jouw foto kunnen genieten
  Dat deed deugd.

  Like

 3. Vanavond op het NOS nieuws lieten ze ook een bijzon zien. Grappig dat jij er ook één hebt gevangen.
  Het is en blijft genieten met dit weer. Buiten pauzeren en koffie drinken, tijdens de buitenklus.
  Een fijne zondag gewenst.

  Like

Reacties zijn gesloten.