Skûtsjesilen bij Stavoren

Het skûtsjesilen kwam dit jaar met horten en stoten op gang. Na twee massale valse starts volgde zaterdag 5 augustus een mooie eerste wedstrijd. De 2e en 3e wedstrijd bij De Veenhoop en Earnewâld werden afgelast i.v.m. de weersomstandigheden. Vanaf woensdag is het skûtsjesilen echt op gang gekomen met spannende wedstrijden en met dagelijks één of meerdere valse starts …

Gisteren kreeg ik mail van ‘Andere Jan’, een stille volger die me zo af en toe eens een mooie fotoserie stuurt van een gebeurtenis in Fryslân. Een mooi voorbeeld daarvan was een serie van de Tall Ship Races Harlingen in juni 2014.

Zaterdag was Jan naar het skûtsjesilen bij Stavoren geweest. Daar heeft hij een aantal foto’s gemaakt van de mooie en spannende wedstrijd op het IJsselmeer, die uiteindelijk werd gewonnen door het skûtsje van Grou. Dankjewel, Andere Jan, het wordt gewaardeerd!

Om een indruk te geven van de publieke belangstelling, stuurde Andere Jan nog een foto mee van van de goed gevulde dijk bij Stavoren, die jaarlijks als tribune dient. Voor het schamele bedrag van € 3,00 heb je bij het skûtsjesilen een prachtige middag met een mooie mengeling van Friese sport en cultuur …

Ook voor de thuisblijvers is het skûtsjesilen goed te volgen. De wedstrijden worden de komende twee dagelijks vanaf 14:00 uur live uitgezonden door Omrop Fryslân op radio, tv en online.

Alle wedstrijdverslagen en foto’s kun je hier lezen en bekijken: SKS skûtsjesilen 2023

43 gedachten over “Skûtsjesilen bij Stavoren

    • Ik vind het elk jaar weer een prachtig evenement om te volgen. Zelf vind ik vooral de live verslaggeving op tv van Omrop Fryslân de laatste jaren van grote waarde. Net als bij veel sportevenementen heb je dan toch vaak het beste zicht. Maar er gaat niks boven de gezelligheid aan de kant. Daarom vind ik zo’n mooie serie af en toe ook wel fijn om te krijgen.

      Like

  1. Wat leuk van die andere Jan. Ik zag vandaag ook wat beelden bij omroep Max, dat gaat ook dagelijks gebeuren. Het is een prachtig gezicht altijd. Mooie foto’s!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat is blogland toch een fijne wereld, als zelfs een volger je foto’s stuurt van deze voor Friesland, top evenementen op zee. Het moet echt wel een indrukwekkend schouwspel zijn, als ik de foto’s bekijk !

    Geliked door 1 persoon

  3. Skûtsjesilen bij Stavoren is zeker heel interessant om te kijken. IK heb stukje van je linkje ingekeken. Aan de waterkant is zeker druk. En gezellig. Hoop belangstelling. Mooie foto’s.

    Geliked door 1 persoon

  4. Wat een prachtige foto’s van deze unieke Skutsjesilen wedstrijden en wat een massa mensen op de dijk. 3 euro geweldig hier zou dat zeker 12 euro gekost hebben. Dat is echt genieten daar want vind die speciale bootjes met zwart-witte zeilenfantastisch mooi.

    Geliked door 1 persoon

  5. Prachtig die zeilen in gelijke en verschillende standen, vooral foto 3 springt er zeer positief uit. Dat heeft andere Jan knap gedaan. En bedankt voor de extra info bij Peter. Het is een geweldige happening. Echt voor de mannen van Jan, Pier, Tjores en Corneel. De baarden zijn optioneel.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.