Mirnser Klif

Het Mirnser Klif ligt hemelsbreed bijna vier kilometer ten noordwesten van het Oudemirdumerklif. Het klif dankt zijn naam aan het iets verderop gelegen dorpje Mirns. Mirns bestaat feitelijk uit niet meer dan een groepje woningen en enige boerderijen. Het dorpje heeft een kleine begraafplaats met een klokkenstoel. Bovenop het klif staat Paviljoen ’t Mirnserklif. Vanaf het terras heb je opnieuw een fraai uitzicht over het IJsselmeer …

100901-1358x

We besluiten nog even te wachten met de koffie en dalen eerst af naar het strandje aan de voet van het Mirnser Klif. Aan het strandje bij het klif is het goed toeven. Het water is er zeer toegankelijk. De eerste kilometer voor de kust bestaat uit ondiep water, waardoor het een veilig dagrecreatiegebied is voor zwemmers en surfers …

100901-1347x

Een groot informatiebord aan het begin van het strandje en een bordje in het water verwijzen de zwemmers naar rechts en de kite surfers naar links …

100901-1337x

Op deze rustige woensdag zijn er zwemmers noch surfers te zien. Aan het weer kan het niet liggen, want de bewolking is maar van tijdelijke aard …

100901-1341x

De enige zwemmers die we zien zijn enkele tientallen zwanen, die een stuk naar het noordwesten rond dobberen op het rimpelende water van het IJsselmeer …

100901-1349x

De zeilschepen aan de horizon bieden vanaf het lage standpunt op het strandje ineens een heel andere aanblik, er lijken nog slechts zeilen over te zijn …

100901-1348x

Als we zijn uitgekeken op het strand, beklimmen we het klif weer om plaats te nemen op het terras …

100901-1405x

Terwijl we ons de lunch goed laten smaken, genieten we na van de schitteringen op het water …

100901-1425x

Morgen gaan we verder naar het westen voor een bezoekje aan het derde en laatste klif: het Reaklif of het Rode Klif.

17 gedachten over “Mirnser Klif

 1. Tja echt wel opvallend dat die windmolens telkens terug keren op je foto’s. Is ongewoon voor mij vermits ik dat hier zo weinig zie, maar kan best begrijpen dat jij ze al niet meer ziet staan. Desalnietemin n prachtige serie van een fijn plaatsje : water, strand en groen : meer moet t niet zijn …
  Groetje, AmaZony

  Like

 2. Ja die zwanen bekoren mij ook zeer Jan. Zoveel bij elkaar is best een bijzonderheid vind ik. Ook hier nog steeds regen en donkere luchten. Paddestoelen weer zullen we maar zeggen en dus straks lekker op pad op jacht naar de paddo’s

  Like

 3. Wat een vergezichten hier wil je toch echt even niet meer weg. Je maakt er weer een prachtig fotoverslag van Jan. Wat is het aan het water – en ook op het water – goed toeven. De foto van de zeiltes op het water is echt TOP

  Like

 4. Dit is weer een prachtige serie. Zouden de zwanen een nieuwe verzamelplek hebben gevonden. Voordien zag je honderden op het Wolderwijd. Van de schitteringen op het water kan ik geen genoeg krijgen. Prachtig!

  Like

 5. Dit is ook een mooi plekje. Zeker nu je zo dicht aan het water kunt komen. Ben je er nog even met de blote voeten in geweest?
  Ik zie Aafje daar nog even dubben of ze gaat zwemmen of kite surfen. 😉
  Mooi ligging dit terras met dit uitzicht.
  De foto vanuit het lage standpunt is mooi en bijzonder. Zo is goed te zien dat de aarde rond is. 😉
  Lijkt me een mooi vakantiegebied. Zijn daar ook vakantieparken en / of campings in de buurt?

  Like

Reacties zijn gesloten.