Kleine stille heide

Voordat ik gistermiddag terecht kwam bij De Deelen had ik al een hele reis achter de rug.  Tijdens die rit heb ik een eerste tussenstop gemaakt bij de kleine stille heide van de Kapellepôle, een klein natuurgebiedje tussen akkers en weilanden, een paar kilometer ten zuidwesten van Moskou

100915-1156x

In eerste instantie was er weinig kleur te zien, omdat het pijpestrootje de heide deels overwoekert. Een stukje verderop viel het me echter niet tegen. Of de heide er zo paars kleurde als onlangs in diverse media werd geschetst, waag ik te betwijfelen, maar ik ben waarschijnlijk ook net een week te laat …

100915-1200x

De heide bloeide nog wel, maar het meest uitbundige was er al af, zoals op deze close-up duidelijk te zien is …

100915-1158x

Terwijl ik af en toe wat wankelend door het amper een voet brede en overwoekerde paadje verder liep, wilde een sprinkhaantje nog wel even kiekeboe spelen …

100915-1154x

Bij het laagste deel van het terrein ben ik even aan de waterkant gaan zitten op een al deels vergane boomstam …

100915-1204x

Er vlogen nog verschillende libellen heen en weer. Eentje streek even naast me op de boomstam neer …

100915-1203x

Op weg terug naar de auto nog een laatste foto van de heide …

100915-1201x

13 gedachten over “Kleine stille heide

 1. ’t Is maar een klein gebiedje maar daarom niet minder mooi. Ik kom er vrij regelmatig. Het is alleen jammer, zoals je al schrijft, dat het gras er op sommige plaatsen zwaar de overhand heeft. Net zoals Moskou is Petersburg daar ook redelijk in de buurt te vinden.

  Like

 2. Heerlijk om over de heide te struinen, misschien in he weekend eens doen, als het weer het toelaat.
  Je ziet idd nog wel libellen vliegen en dat hij naast je komt zitten, die wilde gewoon op de foto.
  De sprinkhaan heb je mooi op de foto kunnen zetten. Heb ze hier niet in de tuin gezien dit jaar.
  Overdreven, maar ben weinig in de tuin geweest , het was geen weer vaak 😉

  O.T de foto van het veertje was op het water genomen, lag in de vijver. Denk van een koolmeesje, zie ze veel in de tuin op het moment.

  groetjes en prettige vrijdag !

  Like

 3. Zo vlak bij Moskou kan ik me voorstellen dat je een hele reis achter de rug had…;-))))
  De kleur van de heide mag er dan vanaf zijn maar de natuur krijgt wel weer een herfstachtig uiterlijk en dat levert weer mooie beelden op..

  Like

 4. Die boomstam ken ik. 🙂
  Die libel heeft vast gedacht, als fotomaatje er niet naast zit, moet ik er maar even neerstrijken…
  Ik heb helemaal niet het idee dat deze tussenstop op de route ligt naar De Deelen, kun je nagaan hoe het met mijn richtingsgevoel is gesteld. Een echt vrouwelijk trekje. 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.