Macro’s bij harde wind

Na de grijze en natte dag van gisteren – aan het eind van de dag zat er 37 mm water in de regenmeter – oogde het vandaag weer een stuk vriendelijker. Het zonnetje scheen vrolijk tussen de wolken door, maar het waaide wel erg hard. Vandaar dat deze eenzame koe waarschijnlijk voor een aerodynamische houding in het weiland had gekozen …

100915-1242x

Om een frisse neus te halen ben ik even naar De Deelen gereden. Zoals bekend spaar ik mijn benen deze week voor het clubkampioenschap van de jeu de boulesvereniging van zondag a.s., daarom heb ik alleen even wat heen en weer gescharreld in de buurt van de parkeerplaats. Ondanks de harde wind lukte het me om een paar macro-opnamen te maken …

100915-1304x

Een hommel leek zich goed te hebben verankerd op de vervaarlijk heen en weer zwiepende bloem van een distel, en een zweefvlieg deed zich tegoed aan het koninginnekruid aan de waterkant …

100915-1321x

De vuurrode besjes van het bitterzoet knalden tevoorschijn te midden van het groen …

100915-1314x

Nadat ik een kwartiertje had rondgescharreld, heb ik – diep weggedoken in de kraag van mijn jas – nog een tijdje op de picknicktafel aan de waterkant gezeten …

100915-1305x

13 gedachten over “Macro’s bij harde wind

 1. Amai zo’n scherpe macro’s bij zoveel wind ! Zoveel geduld heb ik niet, krijg t nogal gauw op mn heupen als die dingen constant heen en weer zwiepen… Knap gedaan ! Vooral het kapsel vd hommel komt er goed uit.
  Groetje,AmaZony

  Like

 2. Jan mijn complimenten voor je fantastische macro’s ondanks je korte tripje en de harde wind. Vandaag was het gelukkig lekker weer dus als het even kan iedere dag er even uit; heeft een mens toch nodig.

  Like

 3. Ha lekker toch even een frisse neus gehaald.
  De bovenste foto geeft prachtig de harde wind weer.
  En dat je het gelukt is om met deze wind dergelijke prachtige macro’s te maken.
  Diep weggedoken in de kraag van de jas…was het koud vandaag of maakte de wind het koud?
  Vanmiddag op de radio zei een DJ dat het buiten heel hard waaide en dat er regen zou kunnen vallen en dat men dus met de paraplu naar buiten moest gaan…toen dacht ik al: “Met deze harde wind houd je geen paraplu heel”. Wat kunnen die DJ’s toch ook van tijd tot tijd uit hun nek kletsen. Een soort praten om het praten…

  Like

 4. Mooie macro’s is je goed gelukt met die wind.
  Was niet mis vandaag, maar goed alles liever dan die regen de hele dag, de lucht was prachtig en met de wind in de rug was er goed te fietsen 😉
  Toch ff lekker uitgewaaid en misschien wel wat frisse lucht opgesnoven, al is het maar even toch wel lekker.
  Ff energie op doen misschien.
  Groeten

  Like

Reacties zijn gesloten.