Schuilen bij Doktersheide

Langzaam maar zeker neemt de kracht in mijn benen weer toe, terwijl de pijn geleidelijk minder wordt. Nadat ik de afgelopen week goeddeels in huis heb doorgebracht, werd het dus tijd om weer eens een ommetje te maken. Kijkend naar de buienradar leek het me wijs om te kiezen voor een plekje waar ik in geval van nood even droog zou kunnen zitten. Ik koos voor het prieeltje dat bij Doktersheide op palen in het water staat. Het uitzicht was er weer prachtig …

100925-1341x

Terwijl ik rustig over het water stond te turen, passeerde ma fuut met haar puberjongen. Ze zwommen in de richting van het eilandje. Ergens halverwege de fuiken en het eilandje begon het drietal onder leiding van ma te vissen …

100925-1335x

Veel was er van de visactiviteiten niet te zien, daarvoor was de afstand te groot. Bovendien kwam er inmiddels een bui opzetten, zodat het tijd werd om me even terug te trekken in het prieeltje …

100925-1342x

Die terugtrekkende beweging moest ik even gebukt maken, want aan de rand van het dak hingen weer talloze spinnen in een schier eindeloze wirwar van webben en spinrag …

100925-1345x

Toen het eind van de bui korte tijd later in zicht kwam, verscheen er in de richting van Eastermar iets wat vaag leek op een regenboog …

100925-1347x

Nadat er even later nog een fuut in de hoogste versnelling was gepasseerd, heb ik de auto weer opgezocht en ben ik op weg gegaan naar een volgende tussenstop …

100925-1356x

13 gedachten over “Schuilen bij Doktersheide

 1. Zo te zien ben jij al terug aardig op pad geweest, ik heb hier heel wat in te halen, maar goed zo hoor! Die fuut in hoogste versnelling : superr foto ! En ik wist niet dat puberfuten zo’n zw/w gestreept kopje hadden.. heb hier weer wat bijgeleerd.
  Groetje,
  AmaZony

  Like

 2. Wat mooi die jonge futen, was gisteren in de Biesbosch heb daar wel futen gezien, maar te ver weg dus niet goed op de foto gekregen en waren ook zeker geen jonkies meer.
  Vind het de mooiste watervogel.
  Gelukkig had je een afdakje.
  Wij hebben gelukkig geen regen gehad daar.
  Groeten.

  Like

 3. Wat fijn voor je dat het met je benen weer de goede kant opgaat. Ik zal duimen dat het weer de komende tijd zich nu eens van de goede kant laat zien, zodat je voor de kou invalt behoorlijk wat kuiertjes kunt maken.
  Jonge futen vind ik prachtbeestjes. Deze twee zwemmen wel heel parmantig voor ma uit.

  Like

 4. Zebrafuten, ik kende ze nog niet.
  Dan zou Aafje behalve de tekencontrole ook nog de spinnencontrole moeten doen. Wat zouden ze genieten in die dikke haardos. 😉
  Die Woodywoodpeckerfuut heb je prachtig vastgelegd. Je was net op tijd met afdrukken, hij was bijna het beeld uitgezwommen. 😉
  Fijn te lezen dat het met je benen weer de goede kant opgaat.
  Nog een fijn weekend gewenst.

  Like

Reacties zijn gesloten.