Porseleinzwam

De afgelopen week heb ik me tussen de bedrijven door bezig gehouden met de voorbereiding van de overdracht van de website, de e-mail en het digitale archief van het clubblad van jeu de boulesvereniging SVP aan het bestuur. Omdat de website en het clubblad waarschijnlijk zullen worden overgenomen door enkele mensen die nog minder verstand van zaken hebben dan ondergetekende, heb ik een beknopte, maar duidelijk geïllustreerde handleiding geschreven m.b.t. de werking van een en ander …

101005-1137x

Gisteravond heeft de overdracht plaats gevonden met een mondelinge toelichting mijnerzijds. Daarna hebben de voorzitter en een bestuurslid getekend voor de overname van een en ander en heb ik ervoor getekend, dat ik me vanaf nu op generlei wijze meer bezig zal houden met de website, de e-mail en het clubblad van SVP. Daarmee is een eind gekomen aan een 26-jarig lidmaatschap van SVP en ruim tien jaar actieve inzet voor de vereniging middels beheer van website en clubblad …

101005-1139x

Ik ben blij dat een en ander na een korte periode vol spanning en stress op een nette manier is afgerond. En dat laat zich vandaag voelen in de vorm van een enorme vermoeidheid. Meer dan een kort fotokuiertje in het bos bij Beetsterzwaag zat er vandaag dan ook niet in, maar dat kuiertje heeft wel een paar aardige plaatjes opgeleverd van een drietal glimmende porseleinzwammen.

26 gedachten over “Porseleinzwam

 1. Jammer dat alles zo moest lopen , ze weten niet hoe dankbaar ze je mogen zijn en dan nu ook nog netjes alles mét de nodige toelichting overgedragen, sjapoo hoor ! Kop omhoog zoals deze prachtige porseleinzwammetjes. Die je trouwens schitterend op foto gezet hebt ! Nu de stress van deze overdracht achter de rug is hoop ik dat je je terug wat beter gaat voelen…
  Groetje,
  AmaZony

  Like

 2. Ik heb nog aan je gedacht in Parijs, lopend door de jardin du luxembourg waar onder de prachtig verkleurende bomen vredig gejeudebouled werd. Een leuke plek om heen te gaan mocht je daar nog eens in de buurt zijn. Stop je er nu helemaal mee of alleen als vrijwilliger?

  Like

 3. Bijzonder knap van je Jan dat je het op deze manier afgehandeld hebt. Want het is niet niks om je hobby waar je je met hart en ziel voor gaf en al het werk wat je daarvoor deed op te geven.
  Mij maak je in ieder geval heel erg blij met deze schitterende foto’s van de porcelein zwam.
  Het zijn beide beauty’s.

  Like

 4. Je hebt het op een keurige manier afgerond, mijn bewondering spreek ik hierbij uit voor de manier waarop. Echt des Jan’s
  Vanuit de perspectief heb je deze prachtige glimmende dames prachtig vastgelegd.
  Daarbij ga ik er maar even vanuit dat een stinkzwam mannelijk is en een porseleinzwam vrouwelijk. Of zit ik nu te zwammen…. 😉

  Like

 5. Kan me voorstellen dat je het afgesloten hebt, jammer na jarenlang zoveel inzet.
  Netjes dat je alles netjes hebt overgedragen. met toch wel pijn in je hart waarschijnlijk.

  Maar goed, weer tijd voor iets nieuws misschien.
  Mooi deze porseleinzwam, heb hem dit jaar nog niet gezien.
  Mooi op de foto gezet. zeker de laatste foto vind ik mooi.
  groeten en prettige donderdag.

  Like

 6. Mijn complimenten Jan hoe je deze affaire afgehandeld hebt. De eer aan jezelf gehouden dat verdient respect. Ik hoop dat je energie snel weer op peil is en je die kunt aanwenden voor nieuwe uitdagingen.
  Je porselienzwammen staan er prachtig op vooral de 2e vanuit een mooi standpunt genomen.

  Like

 7. Heel sneu dat op deze manier een eind wordt gemaakt aan iets waar je met hart en ziel aan hebt gewerkt. Bijzonder goed van je dat je de zaken zo netjes afhandelde.
  Ook al was je niet in staat tot een grote kuier, de opbrengt van de kleine was fantastisch. Schitterende zwammen op een geweldige manier vastgelegd.

  Like

 8. Goed van je dat je nog een extra handleiding hebt geschreven! 🙂
  jammer dat het op deze manier heeft moeten aflopen, maar jij hebt je van je beste kant laten zien.
  Voortaan als je zin hebt maar boulen bij het winkelcentrum? 😉

  Like

 9. Heel netjes om het op deze manier af te handelen. Ik heb nog even op de website gekeken. Ze zullen nog spijt krijgen, vroeg of laat zal iemand de website wel weer actualiseren, maar zulke mooie foto’s krijgen ze niet meer! Er komt voor jou vast iets anders voor in de plaats.

  Like

 10. Jammer dat het zo heeft moeten lopen maar gelukkig is het op een nette manier gegaan en ben je er nu vanaf.
  Prachtig die porselein zwammetjes, die zou ik ook wel eens willen fotograferen…

  Like

 11. Heel sjiek afgerond, Jan. Het is jammer, maar wellicht komt er nu ruimte voor iets heel anders. Schitterend, die paddo’s. Het is dit jaar wel hevig, hoor. Veel soorten en heel veel mooie exemplaren.

  Like

 12. Een wijze beslissing! Dat je nog de moeite hebt genomen een handleiding te maken…. .
  Ik heb nog nooit een porseleinzwam in het echt gezien, ik vind ze altijd heel fotogeniek.

  Like

Reacties zijn gesloten.