Blootsvoets in de sneeuw

Gisteravond werden we geconfronteerd met een witte winterse uitsmijter …

110223-2133x

Veel stelde het niet voor, maar rond 21:30 uur lag er toch weer een mooi laagje sneeuw in ons tuintje. Het was net genoeg om even blootsvoets in te kunnen staan …

110223-2134x

In vroeger jaren liep ik bij voorkeur op blote voeten in huis. Sinds ik MS heb, heb ik echter vrijwel voortdurend last van koude voeten. Maar als ik even blootsvoets in de sneeuw heb gestaan, dan heb ik de rest van de avond heerlijk warme, tintelende voeten …

110223-2135x

Daar kon ik gisteravond dus nog net even een keer van profiteren. Lang duurde de pret niet, want rond middernacht waren mijn voetsporen al bijna weer verdwenen …

110224-0010x

Op dit moment ligt er hier en daar nog een klein beetje sneeuw. Wat mij betreft mag het de laatste sneeuw zijn die we tot december te zien krijgen, want hoewel het voor mijn voeten wel lekker is, kijk ik nu toch echt uit naar een warm en zonnig voorjaar.

21 gedachten over “Blootsvoets in de sneeuw

 1. Heb even al genietend terug gebladerd Jan. Wat een vangst had je weer met de buizerd in de boom 🙂 en een hondje erbij bij de jongens. Pepijn groeit als kool en zal ook al snel aan je ipad zitten vrees ik :0)
  @ben heeeeel rustig aan weer terug

  Like

 2. Inderdaad Jan , kan deugd doen he , op blote voeten in de sneeuw of voetjes onder het koude water, zo heb je nadien des te warmer en is goed voor de bloedsomloop !
  Hier vielen slechts een paar natte vlokjes die onmiddelijk smolten. Maar ik vraag ook niet om een dik pak sneeuw hoor, neenee laat de zon maar komen !

  Like

 3. Ja een heel oud en goed recept: bij koude voeten blootvoets in de sneeuw. Zelfde geldt voor mensen die altijd koude handen hebben. Sneeuwpop maken dus. Maar ik zie dat jij geen doorgezakte voeten hebt in ieder geval. Je hebt zeker weinig op high heels gelopen 🙂

  Like

 4. You have snow also! I am staying at my boyfriends place outside Oslo – and we have had snow for three days now! Well – all good for the World Championship on ski in Oslo. Hope the fog is not coming tomorrow, because then it is skijump! 🙂

  Like

 5. och wat moedig van je Jan…
  Maar als het warme voeten opleverd ga ik het ook proberen
  :-))
  Heb ook vaak koude voeten (winters)
  Moet mischien wel tot december wachten tot het weer sneeuwt.:-))
  Je laat wel mooie sporen na 😉
  Fijne avond nog

  Like

 6. jaja, een echte bikkel 😉 ,ik kreeg nauwelijks de tijd om mijn laarzen en sokken uit te trekken, het bleef niet liggen….(gelukkig maar, we hebben alweer vorstvertraging opgelopen met de bouw….)

  Like

 7. Hahaha wat jij allemaal overhoop haalt met je blote voeten in de koude sneeuw. Of heb je je dame de sneeuw ingeduwd met haar blote voeten? Nee daar bezondig jij je niet aan. Maar wel erg lachen dit…

  Like

 8. Ik zou het niet graag doen, zo met mijn voeten in de sneeuw, maar nu na 3 weken gips zou ik ze wel even willen opfrissen 😉
  Dat ze er warm van worden klopt, lekker.
  Ik krijg het koud als ik je vootstappen zie.
  Van mij mag het ook wegblijven tot kerst 2011 😉
  Groeten en gezellige avond

  Like

 9. Prima actie! Wel zo gemakkelijk. Als de sneeuw weg is, ga je zeker op ijsblokjes staan om warme voeten te krijgen. 🙂
  De sneeuw is dan nu wel bijna weg, maar het lijkt of de nevel steeds dikker en dikker wordt. Geef mij dan nog maar ‘gewoon’ sneeuw.

  Like

Reacties zijn gesloten.