Wit op wit

Om de een of andere reden schijn ik een abonnement te hebben op problemen m.b.t. het reageren op mijn weblogs. Sinds WordPress.com afgelopen week een nieuw reactieformulier heeft ingevoerd, kunnen sommige mensen helaas niet meer zien wat ze daarin typen, omdat zij het moeten doen met witte letters op een witte achtergrond, en die zie je nu eenmaal bar slecht …

110607-1243x

Zelf heb ik gek genoeg geen last van dit probleem, omdat er bij mij en bij de meeste andere gebruikers gewoon keurig donkergrijze of zwarte letters verschijnen op de witte achtergrond. Intussen heb ik het probleem voorgelegd bij WordPress.com:
http://en.forums.wordpress.com/topic/some-of-my-followers-cant-see-what-theyre-writing-in-the-new-comment-form?replies=2#post-624447

Daar weet men er tot op dit moment nog geen raad mee. Maar even afwachten of er een oplossing komt …

26 gedachten over “Wit op wit

 1. Je bent niet de enige met zo’n abonnement hoor.
  Een week of 2 geleden kon ik bij blogspot weer niet reageren en inloggen.
  Was al bang hetzelfde drama als bij weblog.nl weer te moeten doorstaan.
  Maar gelukkig was alles na een dag weer normaal.
  Succes ermee!

  Like

 2. Dan staan er maar typfouten, maar trouwens, hier werkt ook alles goed.
  Zou het misschien liggen aan de browser?
  naja ze gaan er zelf maar mee stoeien.
  Tot die tijd geniet ik wel van de golven.

  Like

 3. @Geert,
  Dat symbool is bij mij niet aanwezig.
  Maar ik heb wel eens van compatibiliteitsweergave gehoord omdat G-Mail ernaar vroeg. Sindsdien heb ik maar een paar sites zitten in het mapje van sites die ik mèt compatibiliteitsweergave wil zien. Daar horen die van jullie (of WordPress in het algemeen) niet bij. Bovendien krijg ik bij het WordPress-weblog van Rob Zijlstra de lettertjes wel zwart op wit. Dus het lijkt me stug dat dit het probleem is.
  Ik vrees dat er nog wat verder gezocht moet worden. 😦
  Vriendelijke groet,
  Harry

  Like

  • @Gelkinghe:
   Ik heb het in alle mogelijke gevallen getest, in al die gevallen is het commentaar leesbaar als de comptabiliteitsmodus is uitgeschakeld.
   Windows update stelt af en toe een nieuwe lijst met comptabiliteits-geschikte sites ter beschikking. Je vindt ze onder de aanbevolen updates.
   Het comptabiliteitssymbool verschijnt niet altijd, wel als een site in aanmerking zou komen voor die comptabiliteitsmodus. Bij zowel de site van Jan als die van mij verschijnt het symbool wel.
   Google chrome en Firefox kennen de comptabiliteitsmodus niet en hebben het probleem dan ook niet.

   Like

 4. hoi jan ,
  phewww daar heb ik gelukkig geen last van maar ik heb een tiupje als je alles blauw maakt, maw wilt kopieren dan zie je wel wat je geschreven hebt, en kun je van daaruit verder borduren.

  groetjes

  Like

 5. Dit soort golven met blauwe liucht nodigen uit tot een duik erin, maar het zeewater zal nog echt wel te koud zijn.
  Geen probleem hier met de kleur Jan. Ik had problemen met internet explorer 9 voor Windows 7die heb er danook weer afgegooid. Succes met het vinden van een oplossing.

  Like

 6. Vervelend dat ze het veranderd hebben zonder dat je erom gevraagd hebt en dat het niet bij iedereen goed werkt.
  Bij mij werkt alles prima, ik zie blauw, lichtblauw, donkerblauw, wit, schuim, lichtbruin…prachtig foto. Zonder gekheid, de tekst opschrijven gaat ook goed. Wit op wit en het niet kunnen nalezen zou voor mij een ramp zijn. Ik type heel snel met tien vingers, maar maak in de loop van de jaren daarbij wel meer fouten tijdens het tikken. 😉
  Succes met de oplossing en ik lees hierboven dat meer mensen zich erover gaan buigen. Samen sta je sterk.
  Fijne avond.

  Like

 7. Zelf heb ik geen last, op geen enkele site en met geen enkele browser. Toch schijnt het vaker voor te komen, zie de reactie van Gelkinghe. Ik zal nog eens met de instellingen rommelen, misschien zit daar iets in. Als ik meer weet laat ik het wel weten.

  Like

  • Een mogelijke oplossing:
   In Internetexplorer heb je rechtsboven een knop “comptabiliteitsweergave”, rechts naast het vak waar het adres van de site in staat. Als ik in Internetexplorer die comptabiliteitsmode inschakel (tandjes gesloten) dan zijn de letters in jouw reactiescherm wit op wit en op die van mij zwart op zwart. Als ik die comptabiliteitsmode uitschakel ( tandjes open) zijn de letters bij jou grijs op wit en op die van mij zwart op wit.
   Comptabiliteitsmede uitschakelen dus.

   Like

 8. Ik zit dit te typen in grijze letters op witte achtergrond. Het is niet echt erg duidelijk, maar het is wel te doen.
  Wat een leuk eiland, hè, dat Terschelling.
  Kneuterig en machtig tegelijk.

  Like

 9. Ik heb er ook last van bij Geert Sines. Alleen daar worden de letters zwart op een zwarte ondergrond. Het zal te maken hebben met de standaardletterkleurinstelling bij de weblogteksten, die doorgevoerd wordt in de reacties, terwijl het reactieformulier een andere basiskleur heeft. Ergens moet er een palletje zijn waarme de letterkleur in het reactieformulier gaat verschillen met die in de blogtekst die van de bodytekst.

  Like

 10. das nog eens een schuimende branding!
  Het is wat met dat reageren in blogland al heb ik hier dan weer helemaal geen problemen. Dat probleem bij mij kon wel eens te maken hebben met de verhuizing naar wordpress…..we wachten maar even af.

  Like

 11. heb ook nergens last van volgens mij… in ieder geval zie ik dit bericht verschijnen.. het witte schuim op de golven vind ik wel erg mooi… nog een fijne 2e Pinksterdagavond….Agnès

  Like

 12. Nu op de laptop lukt het me wel te reageren.
  Hier zit windows 7 op en op de pc windows XP. Weet niet of het daar aan ligt.
  Succes ermee. lastig dit soort dingen.
  Groeten

  Like

  • @Boomkruiper:
   Gelukkig heeft niet iedereen last van dat vage letterprobleem.
   Als ik woensdag wat fit ben en als het helder is, dan wil ik zeker even proberen wat foto’s te maken van de maansverduistering. Het wordt een bijzondere eclips, omdat hij laag aan de horizon en in de schemering plaatsvindt. Vanuit eigen tuin zal ik er in elk geval niets van kunnen zien, vrees ik.

   Like

Reacties zijn gesloten.