De Gieterse jeugd van tegenwoordig

Ik neem jullie nog maar weer even mee terug naar de vaartocht die we op vrijdag 2 september samen met mijn fotomaatje maakten in de omgeving van Giethoorn. Dat was tenslotte een heerlijk zonnig hoogtepunt van de vakantie.

Toen we een half uurtje hadden gevaren, werd het tijd voor een bakje koffie. We waren van plan om daartoe aan te leggen bij een recreatie-eilandje in het Bovenwijde, maar om de meeuwen niet te storen bij hun zonnebad op de aanlegplaats, besloten we ons een eindje daar vandaan maar lekker te laten drijven …

110902-1102x

Onder het genot van een smakelijk bakje was een tijdlang alleen het zachte geklots van het water tegen de sloep hoorbaar. Erg lang duurde die rust echter niet. Al snel vlogen de meeuwen één voor één op …

110902-1105x

De Gieterse jeugd van tegenwoordig maakte zijn opwachting …

110902-1119x

Het zachte geklots van de golfjes tegen de sloep werd tamelijk ruw overstemd door het geronk van een paar kleine bootjes, waar pittige buitenboordmotortjes achter hingen …

110902-1121x

Elders ontmoeten jeugdigen elkaar met ronkende brommertjes of zwaar dreunende en getunede auto’s, hier doen ze dat blijkbaar met snelle bootjes …

110902-1122x

En ik kan me best voorstellen dat ze daar plezier aan beleven …    🙂

110902-1123x

17 gedachten over “De Gieterse jeugd van tegenwoordig

 1. De jeugd van tegenwoordig he, ….
  Moest wel lachen bij’t lezen dat jullie de meeuwen niet wilden verstoren…. haha fijn dat jullie daar rekening mee houden. Maar of het om wederzijds respect gaat stel ik toch in vraag. Aan zee moet je hier zelfs opletten wanneer je een broodje eet ergens op een bankje, of ze grissen het uit je hand.

  Like

 2. Een vaarbewijs zullen ze wel niet hebben, die jeugd … op het water genieten de meeste mensen toch van hun rust en voor de snelvaarders zijn er aparte plekken. Begrijpelijk maar toch kan ik er niet goed tegen. Ik hoop dat je koffie netjes in het kopje is blijven zitten.

  Like

 3. hier in de polder mogen ze ook graag hard varen, maar door de hoge golven gaan de kanten van het land stuk en worden de sloten alsmaar breder en ondieper. Het mag dan ook beslist niet en ik waarschuw de jongelui vaak genoeg en zeg dat ze beter op het kanaal kunnen gaan racen, maar daar wordt veel meer gecontroleerd zeggen ze…..ach, ik begrijp het ook wel en wat kan hun het land ook schelen 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.