F16’s op weg naar huis

Om misverstanden te voorkomen voor alle duidelijkheid maar even het volgende: ik heb niks met vliegen en eigenlijk ook niet met vliegtuigen. Ik heb slechts één keer in mijn leven gevlogen. Bij die gelegenheid ben ik op de Vliegbasis Leeuwarden opgestegen en weer geland, dus …

Gevechtsvliegtuigen als de F16, officieel de F-16 Fighting Falcon MLU (midlife update) zie ik als een noodzakelijk kwaad. Ik hoop van ganser harte dat de moeilijkste missie van die jongens zo af en toe het begeleiden van een ‘verdwaalde’ Russische bommenwerper uit ons luchtruim is. Maar voor het geval dat ze toch voor moeilijker opdrachten komen te staan, zullen ze toch getraind moeten zijn. Ach, en als ze dan toch terugkeren van een trainingsvlucht of een patrouille boven de Noordzee, dan kan ik ze bij gelegenheid net zo goed eens fotograferen, want dat vind ik dan wel weer leuk …

Meestal opereren de F16’s in tweetallen. Wanneer ze de vliegbasis naderen, buigen de toestellen beurtelings af naar rechts, zoals te zien is op de bovenstaande foto. Daarna maken ze een ruime bocht rond de basis alsof ze de baan aan een visuele inspectie onderwerpen om te kijken of er geen kopspijkers op de baan liggen of zo …

Uiteindelijk verdwijnen de F16’s stuk voor stuk in de verte achter de bomen …
F16 landt op vlb Leeuwarden

22 gedachten over “F16’s op weg naar huis

  1. Interessant om in de vorige post en deze wat meer te lezen over de achtergrond van het lawaai, dat we zo nu en dan ook hier in zuid-oost Friesland over ons heen krijgen, de mussen rollen haast van schrik uit de boom.
    Maar ja, in deze tijd moeten er wel getrainde piloten zijn in deze militaire vliegtuigen…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.