Lekker op de trekker

Als zoon van een boerenarbeider maakte ik in mijn jongste jaren nog wel eens een ritje op de trekker. Toen er na verloop van tijd een kunstmeststrooier aan de trekker werd gehaakt, keken heit en ik elkaar eens aan …
Dit leek ons geen goede ontwikkeling. “Dit komt op termyn sa net klear,” zei heit, “ik leau, wy moatte hjir mar wei …” 

Heit maakte de overstap naar Philips en we verhuisden naar het kleinstedelijke Drachten. De boer had enkele jaren later een ligboxstal en aanzienlijk meer koeien. De rest is geschiedenis …

31 gedachten over “Lekker op de trekker

  1. altijd leuk om de oude machines te zien en er zelf nog meegereden te hebben niemand had een trekkerrijbewijs als je kon sturen ging je naar het land, handgas erop zodat het niet te hard ging, ik kijk met plezier terug op die tijd bij oom en tante op de boerderij

    Geliked door 1 persoon

  2. ach, die boeren met hun trekkers, jaren lang zijn ze door hun organisaties opgejut om groter/groter/groter te groeien., groeien soms tot de dood erop volgde en vaak tot vernieling van het landschap. . Nu het misgaat stoken diezelfde organisaties ze op om de provinciehuizen te bestormen. En dan die politiek, die het hele milieu bij de provincies over de schutting gooide.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.