Pepijn

Voor Tijmen verliep de dag gisteren als een ‘alledaagse logeerdag’ bij pake en beppe. Gewoon zo’n gezellige dag die afhankelijk van het weerbeeld werd gevuld met een keur aan leuke activiteiten als puzzelen, bouwen met de lego, een kuier naar het speeltuintje, een potje voetbal en bellen blazen …
Tijdens dat bellen blazen ontdekte Tijmen dat het hem af en toe lukte om een zeepbel héél voorzichtig op een plant op de terrastafel te leggen.
Is het geen plaatje …!?

100811-1544x

Tegen drieën kreeg die ‘alledaagse logeerdag’ ineens een heel andere wending. Nadat Aafje het goede nieuws telefonisch had gehoord van Nils, kreeg Tijmen van zijn vader te horen dat zijn broertje was geboren. Het laat zich raden dat het niet lang duurde, voordat ik ruw, maar prettig werd gewekt uit mijn siësta: “Pake, wakker worden … mijn broertje is geboren! En ik dacht steeds maar dat hij in de volgende zomervakantie geboren zou worden … En ik ben nu zijn grote broer …”

En dit is hem dan: Pepijn, een prachtig klein mannetje … weer zo’n mooi wondertje …

100811-1641x

Rond 16:30 waren we in ziekenhuis MCL in Leeuwarden om dat kleine wondertje te aanschouwen …

100811-1636x

Het was niet alleen bijzonder om dat kleine mannetje te zien, het was vooral mooi om te zien hoe liefdevol Tijmen zijn broertje bekeek, toen Pepijn voor het eerst even in zijn armen lag …

100811-1636x

En als het aan het eerste oogcontact ligt, dan worden Pepijn en pake vast net zulke dikke vrienden als Tijmen en pake …

100811-1706x

En tussen Pepijn en beppe zit het zo te zien ook wel goed …

100811-1716x

Uiteindelijk belandde Pepijn veilig in moeders beschermende armen …

100811-1733x

17 gedachten over “Pepijn

 1. Heel hartelijk gefeliciteerd met deze pracht kleinzoon!!! Wat een schatje en ik meen al een gelijkenis met zijn grote broer te ontdekken 🙂 Deze grote kleine fotograaf zal nog heel wat foto’s maken van zijn kleine broertje denk ik zo want ja een geboren fotograaf is het 🙂

  Like

 2. Oh is het niet prachtig.
  Tijmen achter de zeepbel, wat een mooie uitvinding.
  En dan Pepijn, een prachtige naam.
  Zo lief als Tijmen hem vast houd.
  Dat wordt genieten Jan van die twee 😉

  Like

 3. Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van Pepijn ook de ouders en Tijmen natuurlijk van harte gefeliciteerd en wens deze nieuwe spruit veel geluk en gezondheid toe.
  Jan heb genoten en vertederd gekeken naar de foto’s die je van Tijmen en z’n nieuwe broertje en familie hebt gemaakt.
  De foto van Aafje en Pepijn is zo mooi en ontroerend.
  Veel geluk met de kleine.

  Like

 4. Hartelijk Gefeliciteerd met Pepijn, Wat ontzettend leuk voor allemaal, zeker voor Tijmen om er een broertje bij te hebben.
  Wat een mooie foto’s van het kleine manneke en de gelukkige ouders en opa en oma.
  Geniet er maar lekker van.
  De eerste foto met Tijmen is super, wat een goed idee van hem.
  Veel geluk met de kleine man.
  groeten.

  Like

 5. Wat een mooi, nieuw klein mannetje is Pepijn en innig tevreden zo te zien. Heel bijzonder dat je dit wilt delen Jan. Het is vertederend om te zien hoe lief Tijmen zijn broertje Pepijn in z’n armen heeft. Zoveel geluk, zo klein verpakt het is en blijft een wondertje, heel veel geluk voor jullie allemaal en speciaal voor Pepijn.

  Like

 6. van harte gefeliciteerd met de geboorte van pepijn. leuk om te zijn hoe het eerste contact is tussen tijmen en pepijn. tijmen zal er vast op passen als een grote broer dat er met zijn kleine broertje niets gebeurd. en hij heeft er meteen een leuk onderwerp bij om met zijn nieuwe camera te fotograferen

  Like

 7. Iedere keer weer een fantastische ervaring om zo’n pas geboren wonder te mogen zien en vasthouden. De fotoserie is er eentje die uniek is. En dan bedoel ik de eerste kennismaking is en blijft uniek. Goed vastgelegd in deze reportage. Vooral de foto van de twee broertjes. Wat mooi dat wij mogen meegenieten.
  De foto van Tijmen en de zeepbel is fantastisch. Wat een longen heeft hij om zo’n grote te kunnen blazen. En wat knap dat hij uitgevonden heeft dat de bel blijft hangen op de plant.
  Trouwens, wat hebben de ouders een leuke naam voor de nieuwe wereldburger uitgekozen!

  Like

 8. Een prachtige fotoserie. Toch maar eerst op de laatste foto reageren, de moeder, de kanjer. Een zwangerschap en dan het kindje ter wereld brengen het is een hele onderneming.
  De foto van de drie generaties vind ik ook erg mooi.
  Zo mooi te zien hoe voorzichtig Tijmen Pepijn op de arm neemt.
  Wat is Pepijn een helder mannetje, prachtig om te zien hoe hij naar jou kijkt. Wat al veel haar (Pepijn bedoel ik hoor 😉 ).
  En door al die mooie foto’s met het nieuwe wereldwonder zou ik haast de eerste foto vergeten. Wat een topfoto. Alle lof naar Tijmen die dat met de zeepbel zelf ontdekte en uitvoerde.
  Doe je ook de hartelijke groeten aan Aafje.

  Like

Reacties zijn gesloten.