Donkere tijden

Op 10 juni jl. schreef ik op mijn intussen niet meer bestaande weblog Lichtlijnig’: “Ik had gehoopt hier vandaag iets zinnigs te kunnen zeggen over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van gisteren, maar daar valt weinig meer van te zeggen dan dat ons land nog altijd flink in verwarring lijkt te zijn en een akelige ruk naar rechts lijkt te hebben gemaakt. Met de VVD als grootste partij en een enorme winst voor de PVV houd ik mijn hart vast voor een peroxide-coalitie …”

070716-2101x

“Een feest van de democratie,” zo betitelde Maxime Verhagen het CDA-congres vandaag. Ik zie dat toch net even anders. Nu het CDA-congres vanmiddag met 68% van de stemmen vóór en 32% tegen vóór samenwerking met de PVV heeft gestemd, vrees ik dat we donkere tijden tegemoet gaan. Als dit kabinet er komt, dan vrees ik dat het een akelige splijtzwam zal blijken te zijn, niet alleen binnen het CDA, maar ook binnen onze maatschappij. Voor mij is het volstrekt ongeloofwaardig dat het CDA – met het accent op de C – zich afhankelijk maakt van een niet-democratische partij met slechts één lid, die gewoon mag doorgaan met het wegzetten van de Islam en moslims in ons land. En natuurlijk worden onder de bezielende leiding van de VVD de zwaarste lasten van de bezuinigingen weer op de zwakste schouders gelegd. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de dreigende culturele kaalslag. Je kunt hier de petitie tegen die culturele kaalslag tekenen …

070716-2106x

Als symbool voor de dreigende donkere tijden heb ik gekozen voor twee foto’s van een rolwolk die op 16 juli 2007 over het noorden van ons land trok. Rond 21:00 uur werd het aardedonker in Drachten, op verschillende plaatsen in de omgeving ontstond overlast en schade …

10 gedachten over “Donkere tijden

 1. Het was echt stuitend toen Verhagen sprak van “feest van de democratie”. Gelukkig waren er CDA-leden die het heel diep anders voelden. Ik kreeg tranen in m’n ogen bij Ernst Hirsch Ballin, Hannie van Leeuwen en Ab Klink. Zij zijn mensen met fatsoen en normen en waarden waar ze voor staan.

  Ik ben erg benieuwd naar het resultaat van het fractie-overleg as dinsdag.

  Like

 2. Ik hoop nog dat er Tweede Kamerfractieleden zijn, die zich door de 32% tegenstemmers gelegitimeerd voelen. Twitterend heb ik Ferrier en Koppejan sterkte bij hun keuze gewenst.

  Like

 3. het wordt steeds erger heb ik het gevoel.
  Ik wordt ook kriegel van het woord “gedogen”en al helemaal als het gaat om het gedogen van het gedoog accoord, wat is dat voor gepruts? Stel je voor dat wij alles maar gaan gedogen…..

  Like

Reacties zijn gesloten.