Stil

Het werd even heel stil in Huize Afanja toen we gisteravond vernamen dat een van onze beste buren was overleden. Buurman Aafco was al geruime tijd ziek, zijn overlijden kwam dan ook niet geheel onverwacht, maar zo snel …

100126-1649x

Amper 20 uur nadat we aan het begin van het nieuwe jaar nog even op bezoek waren geweest, en het nog hadden gehad over het voorjaar waar buurman zo naar uitkeek … Nee, zo snel hadden we het niet verwacht … Het verlies van een dierbare naaste komt altijd te snel, maar het is goed zo …

100126-1712x

Aan huis gekluisterd had buurman de laatste jaren de mogelijkheden van internet ontdekt. Onder andere omdat hij al een tijdlang erg genoot van het volgen van mijn weblog, was hij onlangs zelf op 75-jarige leeftijd nog gaan bloggen. Daar beleefde hij de laatste weken nog veel plezier aan. We liepen en lopen de deur niet plat bij elkaar, maar als er wat was, dan waren we er altijd voor elkaar. Zo heb ik tijdens de kerstvakantie buurman tot beider genoegen nog een paar maal kunnen helpen bij het oplossen van wat kleine computerprobleempjes …

100126-1715x

Het werd even stil in Huize Afanja …
En dat zal het vanaf nu ook in ons tuintje wat vaker zijn, nu we straks op mooie zomerse dagen buurman’s kenmerkende stemgeluid niet meer uit hun tuin zullen horen klinken …

100126-1723x

Wij wensen buurvrouw Gré en de kinderen en kleinkinderen veel sterkte.

18 gedachten over “Stil

 1. Mooi eerbetoon heb je hier neergezet Jan, in woord én beeld ; word je inderdaad stil van… alles kan vlug veranderen… iets om effe bij stil te staan en nadien verder te gaan met t genieten en waarderen van de kleine dingen; Sterkte bij’t gemis …
  Gr, AmaZony

  Like

 2. Een mooi eerbetoon aan jullie buurman Aafco laat je hier zien, Jan.
  Zo kort na de jaarwisseling. Het is goed dat verder lijden hem bespaard is gebleven. Maar daarom niet minder verdrietig en het gemis minder groot.
  Sterkte gewenst voor buurvrouw Gré en andere geliefden van de overledene.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.