Stil

Het werd even heel stil in Huize Afanja toen we gisteravond vernamen dat een van onze beste buren was overleden. Buurman Aafco was al geruime tijd ziek, zijn overlijden kwam dan ook niet geheel onverwacht, maar zo snel …

100126-1649x

Amper 20 uur nadat we aan het begin van het nieuwe jaar nog even op bezoek waren geweest, en het nog hadden gehad over het voorjaar waar buurman zo naar uitkeek … Nee, zo snel hadden we het niet verwacht … Het verlies van een dierbare naaste komt altijd te snel, maar het is goed zo …

100126-1712x

Aan huis gekluisterd had buurman de laatste jaren de mogelijkheden van internet ontdekt. Onder andere omdat hij al een tijdlang erg genoot van het volgen van mijn weblog, was hij onlangs zelf op 75-jarige leeftijd nog gaan bloggen. Daar beleefde hij de laatste weken nog veel plezier aan. We liepen en lopen de deur niet plat bij elkaar, maar als er wat was, dan waren we er altijd voor elkaar. Zo heb ik tijdens de kerstvakantie buurman tot beider genoegen nog een paar maal kunnen helpen bij het oplossen van wat kleine computerprobleempjes …

100126-1715x

Het werd even stil in Huize Afanja …
En dat zal het vanaf nu ook in ons tuintje wat vaker zijn, nu we straks op mooie zomerse dagen buurman’s kenmerkende stemgeluid niet meer uit hun tuin zullen horen klinken …

100126-1723x

Wij wensen buurvrouw Gré en de kinderen en kleinkinderen veel sterkte.

18 gedachten over “Stil

 1. Mooi eerbetoon heb je hier neergezet Jan, in woord én beeld ; word je inderdaad stil van… alles kan vlug veranderen… iets om effe bij stil te staan en nadien verder te gaan met t genieten en waarderen van de kleine dingen; Sterkte bij’t gemis …
  Gr, AmaZony

  Like

 2. Dit maakt mij ook stil Jan.
  Wat een geweldige log,
  voor je geweldige buurman.
  Ik wens je buurvrouw en de fam,
  maar ook jullie veel sterkte toe.

  Dikke knuffel,
  Anneke

  Like

 3. Wat een triest begin van het Nieuwe jaar.
  Aan je mooie foto’s is te zien dat je altijd met warmte terug zult denken aan je buurman.
  M’n oprechte deelneming.

  Like

 4. Mooie serie foto’s heb je erbij gezet.
  Triest en zo snel gegaan.
  Het zal inderdaad stil worden, fijn dat je hem nog kon helpen met de pc.
  Wens alle naaste sterkte met dit verlies.

  Like

 5. Een mooi eerbetoon aan jullie buurman Aafco laat je hier zien, Jan.
  Zo kort na de jaarwisseling. Het is goed dat verder lijden hem bespaard is gebleven. Maar daarom niet minder verdrietig en het gemis minder groot.
  Sterkte gewenst voor buurvrouw Gré en andere geliefden van de overledene.

  Like

Reacties zijn gesloten.