Een bijzonder roodborstje

Ons tuintje biedt al ruim een week een trieste aanblik. Het is er groen, grijs, nat en stil. Slechts af en toe strijkt er nog eens een vogeltje neer om even wat van het voer te pikken. ‘Ons’ roodborstje heb ik sinds de jaarwisseling helemaal niet meer gezien. Deze foto komt dan ook uit het archief van januari 2010 …

100124-1123x

In Harkema heeft Heikie Hoeksma het beter voor elkaar. Hoeksma staat bekend om zijn prachtige tuin, die hij ook een paar maal per jaar openstelt voor publiek. In deze tijd van het jaar staan de vogels centraal in zijn tuin. Dagelijks doen veel vogels er hun kostje op. Met één van hen heeft Hoeksma een speciale band. ‘Zijn’ roodborstje eet namelijk uit de hand …

Omrop Fryslân liet er gisteren in het programma “Hea” een filmpje van zien: een absolute aanrader!

19 gedachten over “Een bijzonder roodborstje

 1. Dat roodborstje zou wel een broertje kunnen zijn van mijn roodborstje.
  Ze lijken sprekend op elkaar….met 1 groot verschil…mijn roodborstje is me nog altijd trouw.
  Hij komt iedere dag op bezoek.

  Maar ja…ik zie dat er toch een enorme taalbarriere is tussen de Friese roodborstjes en de Twentse.
  Mijn roodborstje zou Heikie Hoeksma helemaal niet kunnen verstaan….laat staan dat ie uit mijn hand komt eten.

  Wat een bijzonder gebeuren zeg!!!
  geweldig leuk om te zien.

  Like

 2. Van roodborstjes is bekend dat ze vaak (met enige moeite/doorzettingsvermogen) op de hand komen voor voer. Ik heb het met die bij mij in de tuin nooit geprobeerd, maar gaandeweg de winter wordt ook deze steeds vertrouwder met mijn aanwezigheid en blijft b.v. gewoon rustig aan de andere kant van het keukenraam op een takje zitten als ik door de keuken kom.

  Like

 3. Wat een leuk filmpje, niet alleen zijn tuin is mooi, zijn huis ook.
  Ik denk hier eerder de mussen kwamen eten uit mijn hand, dan de roodborst.
  Maar goed, het is geen weer om het uit te proberen.
  Hier ook grijs en veel regen. Maar een geluk, niet glad vanmorgen sinds heel lange tijd.
  Gezellige avond en groeten.

  Like

 4. Het duurt even Jan, maar het wordt wel weer een keer mooi weer. Van mij mocht de zon ook snel weer schijnen. Als ik het in de hand had was het morgen lente 🙂
  Ik ga zo het filmpje even bekijken.

  Like

 5. Hai!

  wat ziet je weblog er mooi uit!
  Ik ben al een tijdje an het oefenen bij wordpress.com, maar ik krijg het maar niet onder de knie.
  De banner lukt niet, de widgets lukken niet.
  Maar als ik dit zie, dan denk ik toch: doorzetten!!!!!!

  Echt mooi en sfeervol.

  Groet van Marlou

  .

  Like

 6. Roodborstjes kunnen idd heel tam worden. ‘Mijn” roodborstjes zijn dat niet, maar die studeren, net als deze op de foto, voor koolmees. Ze proberen zelfs aan dingen te hangen om voedsel te bemachtigen. Ik geniet van de vogels in mijn mini stadstuin.

  Like

Reacties zijn gesloten.