Skywatch Friday 155

Omdat ik nog steeds niet fit genoeg ben om op pad te gaan om foto’s te maken, heb ik voor vandaag ’n paar foto’s uit de diepste krochten van mijn archief gevist …

Because I’m still not fit enough to go out and shoot some photos, I took two shots from the depths of my archive for today’s SWF …

780722-1305x

Deze foto’s heb ik in juli 1978 gemaakt op de top van de Galibier in de Franse Alpen. Gisteren finishte de Tour de France hier op 2.645 m hoogte. Vandaag komt het peloton hier nogmaals overheen om daarna te finishen op de Alpe d’Huez. Hopelijk zien we vandaag nog eens zo’n heroïsche strijd als gisteren …

I made these photos in july 1978 on top of the Col du Galibier in the French Alpes. Yesterday the Tour de France finished here at an altitude of 2.645 m. Today the peloton will climb this giant mountain again. Afterwards they will finish at Alpe d’Huez. I hope we will see another heroïc battle like yesterday  …

780722-1306x

Wil je meer Skywatchfoto’s zien? Klik dan op het logo …

Wanna see more Skywatch photos? Just click the logo

Skywatch Friday

Prettig weekend! … – …Enjoy your weekend!

24 gedachten over “Skywatch Friday 155

 1. Hoi Jan, ben terug van weggeweest…. van 35° naar met moeite 20° is een hele aanpassing…. hoog tijd dat t hier ook zomer wordt. Zal de ledematen en het gemoed ten goede komen denk ik…. Spoedige beterschap !
  Groetje,

  Like

 2. Het einde van de tour Jan. Voor de Nederlanders een teleurstellend einde maar wel een van de leukste én spannendste van de laatste jaren. Over een paar dagen weer wat beter weer. Ik hoop dat je dan weer een klein kuiertje zal kunnen maken.
  fijne avond nog en groetjes

  Like

 3. Hoi Jan. Nou ja vandaag zou het eigenlijk “binnenblijfweer” zijn, maar het valt mij niet echt tegen hier. Vanmorgen nog even op pad geweest en ondanks dat je mooie foto’s laat zien, wens ik je ook weer een krachtige opwaardering toe in je vege lijf, waardoor je weer lekker op pad kan want dinsdag wordt het volgens de berichten eindelijk zomer.

  Like

 4. Ze zijn nu weer actueel 😉
  Die oude auto’s zijn wel leuk om te zien, mooie foto’s.
  Prettig weekend en neem de tijd, je ouwe foto’s zijn ook mooi om te zien.
  Groeten.

  Like

 5. Eigenlijk heb ik helemaal niets met Wielrennen. Wat me wel imponeerd is de gedrevenheid, het nooit willen opgeven, en de onwaarschijnlijk hoge pijngrens van de renners. Je moet fysiek wel keihard zijn om op dit niveau te presteren.
  Foto 2 vindt ik erg mooi door het desolate en onherbergzame gevoel wat je hier krijgt. Past helemaal bij de mentaliteit van de renners zoals ik het beschreef

  Like

 6. Geweldig om die foto”s van heel lang geleden te zien.. de wereld ademde toen een andere sfeer… er stonden andere auto’s… maar die bergen… die waren, zijn en blijven mooi. Een heel actueel plaatje eigenlijk weer vanwege de Tour…analoge foto’s blijven toch ook altijd fantastisch mooi…. heel leuk dit…. ik wens je een heel fijn weekend en hopelijk ben je weer gauw op de been…Agnès

  Like

 7. Wat een verschil in fotokwaliteit he, ik heb nog wel eens horen beweren dat digitaal nooit de kwaliteit van echte film kon evenaren, veel te veel informatie. Dat is ook al weer even geleden hoor.
  Maar 1978, grappig, er kwam dat jaar nog een Jan op die top, mijn broertje, fietsend. Ik was toen nog nooit in de Alpen geweest en sport keek ik ook niet dus ik kon me er niets bij voorstellen maar nu weet ik dat dat toch een behoorlijke prestatie was.

  Like

  • @aargh:
   “Een behoorlijk prestatie” vind ik in dit geval toch wel een understatement. 🙂
   Vergeleken met jouw broertje had ik een makkie, ik was er liftend. Dat was trouwens ook een hele belevenis, want het ging af en toe wel erg hard langs die akelig diepe ravijnen.

   Like

 8. Hoe dan ook Jan het blijven imposante bergketens. Wat een spektakel gister dat geeft in ieder geval voldoende afleiding. Wie weet wat de dag van vandaag brengt in ieder geval zit ik aan de buis. Overigens ziet het er op jouw foto heel wat rustiger uit en zijn er nu veel campers te zien iplv. caravans. Wat mij betreft mag je rustig nog wat in jouw ‘krochten’ vissen.
  Veel plezier vanmiddag en geniet ervan.

  Like

 9. Marvelous, dramatic captures for the day, Afanja! I do hope you’re feeling better soon! It’s never fun to be sick!! I’m holding good thoughts for you! Wishing you a good weekend!

  Sylvia

  Like

Reacties zijn gesloten.