Eindelijk

Begin deze week had ik met mezelf de afspraak gemaakt dat ik weer eens een fotokuiertje zou gaan maken als de zon minstens een half uur achtereen zou schijnen. Vanmorgen was het zo ver, en dus trok ik tegen elven mijn wandelschoenen aan om weer eens een kijkje te nemen bij de dobbe in het Weinterper Skar …

110727-1118x

Gelukkig stond het bankje er nog, want in de vier weken waarin ik eigenlijk alleen in huis en tuin ben geweest, hebben mijn benen weer fors aan kracht ingeboet. Ik was dan ook blij dat ik even kon zitten …

110727-1115x

Toen er enige tijd later een geaderd witje neerstreek bij een klein polletje dopheide op een meter of vijf afstand van het bankje, heb ik mezelf overeind gehesen om datgene te gaan doen waar ik voor was gekomen: fotograferen …

110727-1117x

Terwijl ik even later langs de waterkant liep, sprongen er aan alle kanten sprinkhaantjes door het lange gras. Daarvan moest er natuurlijk ook even eentje op de foto …

110727-1140x

Nadat we enige tijd kiekeboe hadden gespeeld, waarbij het sprinkhaantje zich voortdurend trachtte te verstoppen aan de andere kant van de stengel waaraan hij zich vastklampte, lukte het toch om een portretje van hem te schieten …

110727-1141x

Na een korte pauze op het bankje was ik er een kwartiertje later getuige van dat een juffertje zo stom was om op de oever van de dobbe verstrikt te raken in een spinnenweb …

110727-1150x

De spin zat een klein stukje verderop met een al eerder gevangen prooi. Die zou dus wel niet omkomen van de honger, en dus besloot ik het juffertje maar te bevrijden …

110727-1151x

Uiteindelijk heb ik de toch wel lange terugtocht naar de auto aanvaard. Het was weer een heerlijke fotokuier, die naar meer doet verlangen, maar nu even niet. Nu is het de hoogste tijd om mijn benen hun broodnodige rust te geven in de hangmat.

24 gedachten over “Eindelijk

 1. Wat kan ik eigenlijk nog meer zeggen? Het blijft prachtig wat je doet. Fotografie maakt je leven toch nog wat plezieriger, ook al gaat het nog zo moeilijk. Ga toch vooral zo door. Sterkte Jan en ik kom zeker nog een keertje terug. Er is nog zoveel wat ik niet gezien heb. 😀

  Like

 2. Heb mee genoten van je fotokuier, en het libellenavontuur heeft je een mooie ietwat aparte foto opgeleverd. Fijn te vernemen dat je terug op pad kan… doe maar rustig aan… langzaamaan terug opbouwen… Fijn weekend Jan !

  Like

 3. Knap van je om je spiermassa weer op te bouwen,
  kom later wel terug voor de kiekjes want ik zie niets!!!!
  misschien een storing???
  Als ik al die reacties lees maak het me wel nieuwschierig 😉

  Dikke knuffel,
  Anneke

  Like

 4. Wat je schrijft: eindelijk ben je weer voorzichtig op pad. Dan is dat bankje best nog wel ver weg. Maar het is je weer gelukt, ook met de foto’s. Daar mag je dan lekker van nagenieten dunkt me.

  Like

 5. Wat ben ik blij met je kuiertje Jan.
  Zit hier te genieten van je geweldige macro`s en je prachtig verhaal
  over het juffertje.
  Je hebt weer een overwinning behaald vanochtend.
  Wat ben je een doorzetter ……:) want nu smaakt het naar meer kuiertjes
  Niets foceren en vooral rustig je eigen tempo aanhouden….Jan
  Bedankt voor dit schitterend log!
  Groetjes 🙂 Aly

  Like

 6. Mooie reportage Jan..rustig aan niet teveel forceren en dan terug opbouwen..Het was in ieder geval een heel positieve wandeling..allemaal toffe foto’s geschoten. De waterjuffer heeft geluk gehad dat je haar gered hebt..mooi van kleur
  Maar dus af en toe onvoorzichtiig kan haar de volgende keer het leven kosten.

  Like

 7. je hijspartij heeft prachtige opnamen opgeleverd.
  Geweldig dat witje…en de sprinkhaan…die springen bij mij altijd weg…waarom deed deze dat dan niet?

  Hij heeft vast geweten dat je niet vlug ter been bent .

  prachtige opnamen Jan!

  Like

  • ’t Is vooral een kwestie van het juiste model uit te kiezen, artmus. Als je goed oplet, zijn er altijd wel 1 of 2 die blijven zitten waar ze zitten. Vervolgens is het zaak er eentje zo voorzichtig mogelijk te benaderen. Als je eenmaal het juiste model hebt gevonden, zul je zien dat hij je scherp in de gaten blijft houden. En dan kan het kiekeboe spelletje beginnen. 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.