Slagerij van Kampen in de Lawei

Het was alweer geruime tijd geleden dat we voor het laatst naar een voorstelling in Schouwburg de Lawei zijn geweest, en het is nog langer geleden dat we voor het laatst bij een voorstelling van de slagwerkgroep Slagerij van Kampen waren, maar gisteravond was het dan toch weer eens zo ver. En het moet gezegd: het is ons goed bevallen, maar Nils & Marianne hadden het dan ook tot in de puntjes geregeld. Behalve het concert hadden ze namelijk ook een zogenaamd “Noflik” arrangement voor ons geboekt. Bij binnenkomst in de grote foyer van de schouwburg werden we met open armen ontvangen en naar een gereserveerde tafel gebracht, waar een pot koffie voor ons klaar stond. Dezelfde tafel was ook in de pauze en na afloop voor ons gereserveerd met drankjes en hapjes naar keuze …

121005-2000x

Even na achten barstte het concert los. Het werd niet alleen voor het oor, maar ook voor het oog een fraai spektakel. Slagerij van Kampen maakt tegenwoordig gebruik van LED-drums die in diverse kleurvariaties kunnen oplichten als ze worden bespeeld. Daarnaast wordt er met behulp van een scala aan spots een prachtige lichtshow gecreëerd.

Slagerij van Kampen bestaat intussen 30 jaar. De oprichters en artistiek leiders van de band, Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk , staan tegenwoordig niet meer op het podium, maar zijn nog wel verantwoordelijk voor de composities, die op het podium worden uitgevoerd door vier slagwerkers en een multi-instrumentalist: Gijsbert Zwart, Clara de Mik, Boudine van Slobbe, Johan Boere en Robin van Vliet.

Tussen de nummers door wordt er af en toe door een van de musici iets vertelt over de achtergrond van de composities. Daarbij miste ik toch Willem van Kruijsdijk wel, want die kon de verhalen over het algemeen net iets smeuïger voor het voetlicht brengen. Dat neemt echter niet weg, dat we genoten hebben van een prachtig concert …

121005-2100x

Eén kleine dissonant wil ik hier niet onvermeld laten. Voor de pauze zat er naast mij een vrouw met drie kinderen in de basisschoolleeftijd, ik schat ze op 5 – 11 jaar. Die vrouw deed voor de pauze niets anders dan naast me zitten sms-en of twitteren. Toen ik het hinderlijke geschitter van het felle licht van haar telefoon na verloop van tijd zat was, en ik haar op haar irritante gedrag had gewezen, werd ze nog boos op me ook … Maar tijdens de rest van het concert heb ik er geen last meer van gehad. Na de pauze zette ze één van de kinderen tussen mij en haar in. Ze kreeg geen kans meer om te twitteren of te sms-en, omdat ze het jongste kind op schoot nam, waar het meisje vervolgens regelmatig knikkebollend in slaap viel …

Ook dit voorval kon de avond echter niet verpesten, maar dergelijk gedrag roept bij mij toch wel vragen op …

23 gedachten over “Slagerij van Kampen in de Lawei

 1. De foto’s zien er spectaculair uit, mooi met als dat licht, die vrouw dacht zeker daar kan dat lampje van mijn telefoon nog wel bij.
  Kan me vreselijk storen aan mensen, die overal met hun telefoon bezig zijn, lekker belangrijk ;-(
  Goed dat je er wat van gezegt hebt.

  Like

 2. een spectaculaire show dus,. heerlijk hoor, alles lekker geregeld, behalve die buurvrouw dan maar dat konden ze ook niet weten ;-). Als je tijdens zo’n concert je getwitter belangrijker vind ben je denk ik aardig verslaafd…..das wel zielig 😉

  Like

 3. Geweldig dat Nils en Marianne het zo goed voor jullie hadden geregeld.
  Jammer dat je met je knieën klem zat en in deze tijd van lange mensen is een verbouwing dus geen overbodige luxe. Oma zei vanmiddag nog tegen DJ: “Stop je nu met groeien?” 😉
  Zo te zien aan de fotocompilatie is het een geweldig spektakel geweest.
  Tsja en het gedrag van die vrouw, dan denk ik, blijf dan thuis als je zo nodig met je mobiele in de weer wilt zijn.

  Like

 4. Van Kampen is idd geen slagerij Riet 🙂

  Leuk om te horen dat je het daar mooi hebt gehad Jan. Mijn telefoon wordt alleen gebruikt om te bellen, je zal van mij geen last hebben.
  De laatste jaren hou ik me sowieso verre van overtollige decibels vanwege gehoorschade

  Like

  • De geluidstechnici verdienen zeker een pluim voor dit concert, want het was luid, maar zeker niet te luid. Perfect afgesteld dus, en dat heb ik wel eens anders meegemaakt in de Lawei. In de zomer van 1976 heb ik daar het eerste of in elk geval één van de eerste try-outs gezien van Golden Earring met Eelco Gelling, die net tot de band was toegetreden. Sindsdien heb ik nooit meer een concert meegemaakt waarbij het geluid zo asociaal luid was. Of het moet zijn, dat ik die avond blijvende gehoorschade heb opgelopen … 😉

   Like

   • Het scheelt idd behoorlijk als het geluid goed is afgesteld. Naar een optreden in een feesttent ga ik sowieso niet meer omdat de acoustiek daar echt belabberd is. Ik ben vroeger gewoon veel te vaak naar knetterharde concerten geweest waardoor mijn oren zwaar beschadigd zijn. Als ik nu naar een lawaaiig optreden ga heb ik oordoppen stijf in m’n kop gepropt. Je bent er dan wel bij maar het belevingsgevoel is toch een beetje weg

    Like

 5. Nou had ik nog nooit van slagerij van Kampen gehoord, geen idee dat dat een band was dus. Fijn dat je zo genoten hebt. Alleen wat moeten mensen toch met die kleine kinderen zo laat in de avond. Ik ben vast ouderwets maar moeten ze niet gewoon op tijd naar bed. Het is onrustig voor de kinderen en zo kan je er toch zelf niet van genieten, nou ja, thuis kon ze toch ook naar hartelust twitteren. Ik snap het allemaal niet meer. :)))
  Fijne Zondag!

  Like

 6. Zit opeens helemaal rechtop :)) Wat een prachtcompilatie Jan, wat zullen jullie genoten hebben. Wist niet dat de groep al 30 jaar bestond, of gaat de tijd nu zo snel. En ja de smartphone verslaving slaat wel heel erg hard toe op dit moment. Mensen die hun hond uitlaten kijken alleen nog naar hun apparaatje en dan ook nog tijdens een concert pfff lekker zeg 😦

  Like

 7. Dat was een echte VIP onthaal en fijn dat je er zo van genoten hebt.
  Wat een kleurspektakel met dat ledlicht.
  Jammer van de vrouw naast je, geen goed voorbeeld voor de kinderen. Je vraagt je af waarom zo iemand naar het concert gaat als je toch alleen maar wilt twitteren.
  Fijn weekend

  Like

 8. Een heel swingende avond. Kon je stil blijven zitten op je stoel? Ik zou dat waarschijnlijk niet kunnen en gaan meehoppen. En wat maken ze er een spektakel van met die lichten. Een lust voor oog en oor.
  Ik snap mensen die in een theaterzaal hun telefoon blijven gebruiken niet. Ga dan niet, als je die zo belangrijk vindt. Werd er van tevoren niet medegedeeld dat de telefoons uit moesten?

  Like

  • In de grote zaal van de Lawei krijg ik niet eens de kans om te bewegen, omdat ik er helemaal klem zit met mijn knieën tegen de rij voor me. Het wordt de hoogste tijd dat de Lawei grondig wordt verbouwd, dan zal er door het weglaten van een rij stoelen weer wat meer beenruimte ontstaan. En dat is zeker bij een dergelijke voorstelling geen overbodige luxe.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.