Juffertjes in paringswiel

Om zich voort te kunnen planten grijpt een mannelijke waterjuffer met zijn achterlijf een vrouwtje achter haar kop vast. Het vrouwtje brengt vervolgens haar geslachtsopening naar het geslachtsorgaan van het mannetje, waarna een zaadpakketje van de man kan worden overgebracht naar de vrouw …

140728-1425x

De juffers kunnen samen lange tijd zo’n paringswiel of paringsrad vormen, nu eens zitten ze samen op een blad of stengel, dan weer vliegen ze aan elkaar gekoppeld van de ene plek naar de andere. Dit koppeltje lantaarntjes bleef lange tijd op een gestaag heen en weer wiegend blad zitten …

140728-1422x

19 gedachten over “Juffertjes in paringswiel

  1. Bij zo’n paringswiel en dus twee juffers is het de kunst om de eye catchers op gelijke afstand te krijgen van het brandpunt zodat het prettig is voor het oog. En dat is je dus prima gelukt. De kleur van de onderste vind ik zo mooi.

    Like

  2. bijkomend voordeel van deze innige verstrengeling is dat ze minder snel opvliegen. Beide foto’s mooi kleurrijk en scherp maar de tweede kikt net even prettiger door het beter loskomen van de achtergrond. Knap werk

    Like

Reacties zijn gesloten.