Enigszins vleugellam

Bijna weekend, tijd voor een kleine gezondheidsupdate. Om maar met de deur in huis te vallen, ik ben nog steeds enigszins vleugellam …

De ergste pijn ben ik overdag wel de baas, maar ’s nachts is het nog knap lastig. Dat resulteert in wat al te korte nachten, maar het belangrijkste is dat ik heel voorzichtig weer wat mobieler word. Gewapend met stok kan ik weer voorzichtig van voor naar achter in de tuin en terug. Het gaat nog niet snel en ver kom ik ook nog niet, maar het begin is er weer …

Om te onderzoeken wat er nu precies speelt, ben ik intussen door de huisarts doorverwezen naar de neuroloog. Begin oktober wordt er MRI-scan gemaakt van de onderrug, daarna hoop ik meer te weten. Omdat ik met opnieuw een nazomertje in het vooruitzicht hoopvol gestemd blijf, sluit ik dit logje af met een foto van het hart van een van de zonnebloemen in de wachtkamer van de afd. neurologie …

48 gedachten over “Enigszins vleugellam

    • Thank you so much, Peter, that’s a very nice comment. For now, I’ll just have to wait it out and ride out the pain. Hopefully the MRI scan will provide clarity in 2 weeks, so that treatment can be started. I’ll keep you up to date.

      Like

    • Dankjewel, Bertie, ik wacht eerst de MRI maar af. Liever rustig aan dan met vallen en opstaan, want daar wordt het ook niet beter van. Het mooie van deze kleine fotoserie is dat de foto’s respectievelijk nog maar 10, 5 en 2 dagen oud zijn. Ik hoefde er dus niet om te zoeken. 🙂

      Geliked door 1 persoon

  1. Je verhaal wordt mooi geïllustreerd met toepasselijke foto’s. Blij met de zonnebloem die straalt. Ik hoop dat je ook blijft stralen Jan want iedere dag/nacht met zoveel pijn is slopend. Hou de moed erin! Hopelijk brengen de onderzoeken iets op wat je genezing kan bespoedigen.
    Fijn weekend.

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel, Bea, overdag is het goed te doen met de pijn, maar de gebroken nachten beginnen zich stilaan te wreken. Maar voorlopig lukt het nog wel om de moed erin te houden. Eerst de MRI maar afwachten, over ruim twee weken hoop ik meer te weten.
      Prettig weekend.

      Geliked door 1 persoon

  2. Mooie en toepasselijke afbeeldingen bij je update, Jan. (Dat slakje! Bijna doorzichtig zoals je gisteren schreef.) Laten we hopen dat de MRI-scan wat meer duidelijk maakt over wat er aan de hand kan zijn, en wellicht de poort opent naar een verbetering van de situatie. Die pijn ’s nachts is ellendig, maar dat je weer een beetje mobieler wordt is grote winst.

    Geliked door 1 persoon

    • Dank je, Peter. Als je zo’n klein slakje bekijkt, kun je de samentrekking van de organen zien. Ik moet er nog maar eens een macrofilmpje van zien te maken, maar dat zit er nu even niet in.
      Er rest me weinig anders dan eerst maar weer lijdzaam af te wachten en voorzichtig in beweging te blijven. Mooi nazomerweer maakt dat weer wat aantrekkelijker in de tuin.

      Geliked door 1 persoon

  3. Mijn mentale gezondheid beperkt me in lezen en reageren. Ik heb niet gezien wat de aanleiding is tot dit bericht, maar dat ga ik zo meteen eens opzoeken.
    Ik vind het heel, heel erg sneu voor je dat je nu toch aan de sukkel geraakt bent, nadat je zo’n plezier had met je mobieltje (hihi) dat je veel verder bracht dan de benenwagen nog kon.
    Hopelijk gaat het snel weer de betere kant op. Ik hoop het echt van harte.

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel, dit extra gesukkel met rug en linkerbeen had ik liever aan me voorbij laten gaan. Maar ‘lieverkoekjes’ worden ook hier in Fryslân nog altijd niet gebakken. Voorlopig wacht ik maar rustig af wat de MRI zal uitwijzen.

      Like

  4. Waarvoor neurologie al niet goed is….. voor een MRI én voor een prachtige foto van een bloem die naar zomer ruikt. Heb jij zelfs daar je camera bij?😉

    Het gaat traag, te traag vooruit. Voor jou te te te traag, want uiteraard wil jij nog genieten van de nazomer buiten de tuin. De rug is een teer instrument van de mens. Ik hoop met je mee Jan 🌻

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.