Wind en water

Na de stormachtige en natte maandag was het gisteren een prima dag om even lekker uit te waaien. Toen Johan gisterochtend belde met de vraag of ik onder het motto “Het is mooi Skywatch-weer” zin had om samen weer eens een ritje te maken, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. En dus vertrokken we aan het begin van de middag voor een ritje door it Lege Midden (het lage midden van Fryslân). We konden het als vanouds weer aardig pratende houden en er dienden zich onderweg her en der wat fotomomenten aan. Via De Veenhoop, Aldeboarn, Nes, Akkrum, Terherne, Joure en Oudehaske kwamen we uiteindelijk weer terecht op de oever van it Nannewiid bij Heerenveen …

100824-1635x

Het meertje lag er een stuk minder rustig bij dan de laatste keer dat Johan en ik hier samen waren. Op 1 december 2009 hebben hier we rond hetzelfde tijdstip – ca. 16:30 uur – tijdens “l’heure bleue” een onvergetelijke zonsondergang gefotografeerd. Vandaag vormden voortjagende wolken en witte schuimkoppen er het ideale decor voor surfers …

100824-1634x

Omdat wij het in tegenstelling tot de surfers moesten stellen zonder wetsuits, en we na verloop van tijd niet alleen nat werden van het opspattende water, maar ook van het hemelwater, hebben we sneller dan we hadden gehoopt de auto weer opgezocht …

100824-1638x

14 gedachten over “Wind en water

 1. Hopelijk heb jij wel droge voeten gehouden tijdens het fotograferen Jan. Vooral de onderste is een prachtige foto’, hier komt het ruige weer echt tot z’n recht.

  OT: heb Ans wel vastgelegd, misschien wil ze je de foto wel mailen 😉

  Like

 2. Nou!!! En om diezelfde tijd :)) stond ik surfers te fotograferen op het IJsselmeer bij het strand van Lemmer (wat is het daar leuk zeg/nooit geweest) net voorbij het strand zelf want daar werd je gezandstraald. Ik heb genoten van het prachtige Friese landschap en al die heerlijke koeien 🙂 onderweg

  Like

 3. Ooohh dit is een mooi gezicht. Dit is ook Nederland ten voeten uit.
  Wat zullen die surfers genoten hebben.
  De onderste foto top, blauwe lucht i.c.m. dreigende lucht en dat woeste water en het opspattende water.
  Als ik die surfer was geweest had ik die foto zelf wel graag willen hebben.

  Like

Reacties zijn gesloten.