De laatste libellen

Nadat ik even een kijkje had genomen bij de Merskenheide, heb ik zaterdagmiddag nog een klein fotokuiertje gemaakt bij de Kapellepôlle. Dit is een klein stukje ongerepte natuur te midden van deels nog met maïs getooide landerijen, enkele kilometers ten zuidwesten van Moskou. Hier en daar stond nog een heidetakje in bloei, dat vanuit het juiste perspectief bekeken mooi afstak tegen de blauwe lucht …

101016-1458x

In de zon en uit de wind was het goed toeven, en dus ben ik maar weer even op de boomstam bij het vennetje in het midden van het terrein gaan zitten. Dankzij het mooie najaarsweer zweefden er nog heel wat libellen rond. Ik zat nog maar net, toen er eentjel op mijn rechter bovenarm neerstreek …

101016-1502x

Nadat hij een rondje had gevlogen, streek hij korte tijd later neer op mijn spijkerbroek …

101016-1504x

Het beestje was niet bij me weg te slaan. Zodra ik even te dicht bij hem kwam met de camera, vloog hij even een stukje, om al vrij snel daarna weer op mijn jas of broek even lekker op te warmen in het zonnetje. Op zo’n moment komt het kantelbare schermpje van mijn camera weer goed van pas. Zo lukte het zelfs om hem met de camera in mijn linkerhand te portretteren. Aan zijn gerafelde vleugels te zien heeft dit exemplaar er heel wat vlieguren op zitten …

101016-1516x

Ik zal ze missen de komende tijd … ik kijk nu al uit naar de meimaand … 🙂

21 gedachten over “De laatste libellen

 1. Ik kijk ook al uit naar mei…
  Sta er versteld van dat je nog libellen hebt gezien en nog wel zo dichtbij je.
  Vind de foto’s op je spijkerbroek erg mooi, is eens wat anders.
  Heb ze hier in de tuin al weken niet gezien.
  Groeten en prettige woendag

  Like

 2. Op je eerste foto lijkt het wel voorjaar maar we weten wel beter. Deze libel vond je gewoon aardig Jan en wil z’n laatste uurtje slijten in gezelligheid, niks verkeerd mee. Het levert jou hele mooie foto’s op

  Like

 3. De libel heeft gevoeld dat het goed rusten was bij jou. Bovendien is hij/zij nu voor de eeuwigheid op de gevoelige plaat vastgelegd. Wat wil je meer al libel. 😉
  Eerlijk gezegd hoop ik dat, voordat de lente aanbreekt, we nog vele mooie plaatjes kunnen schieten van besneeuwde velden onder de winterzon, of van schaatsers, in tegenlicht, bezig aan de elfstedentocht.

  Like

 4. Aan de vleugels te zien had het beestje ook niet veel meer keus dan bij je te blijven als hangoudere…

  Ik kijk nu ook alweer reikhalzend uit naar het voorjaar. Hoewel…laten we het leven maar rustig van dag tot dag leven, het gaat toch al zo snel en voor we het weten zijn we oud. En verlangen we terug naar de tijd dat we als jongeling de novemberstorm en de sneeuw nog konden trotseren.

  Like

Reacties zijn gesloten.