Stijgers en dalers

Je hebt stijgers en je hebt dalers. De zilverreiger die hier gisteren neerstreek in een boom, was duidelijk een daler. Een andere daler was de kans op poollicht. Er is weliswaar gisteren een schokgolf met zonnedeeltjes bij de aarde aangekomen, maar dat was veel te zwak om in onze regionen voor poollicht te zorgen. Voorlopig zijn de kansen op poollicht dan ook even tot het nulpunt gedaald, maar er zitten nog steeds een paar mooie, actieve vlekken op de zon, dus wie weet, misschien stijgen die kansen binnenkort wel weer …

110217-1232x

Een echte (op)stijger was de buizerd die donderdagmiddag in de buurt van Aldeboarn in een weiland zat. Hij zat wat sneu om zich heen te kijken, alsof hij net een prooi in de vorm van een veldmuisje of iets van dien aard had gemist …

110217-1233x

Het duurde dan ook niet lang voordat hij zich weer van de grond verhief om zijn heil en zijn voedsel elders te gaan zoeken …

110217-1234x

25 gedachten over “Stijgers en dalers

 1. Die buizerd hoeft niet sneu te kijken, hij gaat zo aan tafel, denk ik. Konijn op het menu. Ik hoop altijd maar dat zo’n prooibeestje meteen dood is en niet hoeft te lijden. Maar de natuur is zowel mooi als wreed.

  Like

 2. Ik zie dat anderen het ook al gezien hadden: hij heeft duidelijk minder pech gehad dan jij in eerste instantie dacht, bij flink uitvergroten is duidelijk een konijntje in zijn klauwen te zien (dus geen mol, die hebben niet zulke lange poten)

  Like

 3. Prachtig om te zien Jan.
  Mooie reeks zet je hier weer neer.
  Dat ie iets in de klauwen heeft kon ik niet goed zien
  Het blijft facinerend om dit te zien
  Fijne zondag
  🙂 Aly

  Like

 4. Beautiful pictures of the great bird – don’t know the name in English.
  And about the aurora boralis: I haven’t seen it either! I hoped for some days of clear weather – but nooooooo! I didn’t see the full moon yesterday, and I haven’t seen the northern light! Tonight we have clear sky and minus 21 degrees Celsius (I am staying with my boyfriend and not in Oslo) – but no northern light. Oh well – some other time! 🙂

  Like

 5. Ik zal duimen en hoop dat je toch nog foto’s vh poollicht zal kunnen maken. Maar het zien van een buizerd maakt je dag toch ook al goed !
  ps : je plaatste net een reactie op m’n blog, waarbij je ‘Joke’ een fijn weekend wenst… ik denk dat t hier om een naamsvergissing gaat… daarom ben ik zo vrij geweest je reactie aan te passen en heb Joke in AmaZony veranderd haha, geeft niet hoor ik weet wel dat t goed bedoeld is ! Fijn weekend Tom !! haha

  Like

 6. Mooie foto’s van de buizerd Jan!
  Hopelijk helpen de actieve vlekken op de zon je t.z.t. nog aan mooie plaatjes van het poollicht!
  groetjes en nog een fijn weekend!
  Elmar

  Like

Reacties zijn gesloten.