Skywatch Friday 135

Omdat we in de afgelopen nacht een theoretische kans hadden om ook in Nederland “Aurora Borealis” – beter bekend als poollicht of noorderlicht – weer eens te kunnen zien, had ik gehoopt dat ik daar vandaag wat actuele foto’s van kon laten zien. Helaas is de voorspelde zonnestorm tot nu toe helaas uitgebleven. Daarom rest me niets anders dan een paar foto’s te tonen, die ik gistermiddag tijdens een ritje over het Friese platteland heb gemaakt.
Ik heb wel eens mooiere en scherpere foto’s gemaakt, maar het kan niet altijd feest zijn …

Because we had a theoretical chance to see “Aurora Borelais – also known as polar lights or northern lights – in the Netherlands last night, I had hoped to show you some shots of that in our regions rare event. Regrettably the CME or solar storm didn’t reach us untill now. That’s why I decided to publish a few photos I made during a ride in the Frisian countryside yesterday afternoon …

110217-1243x

Op een bepaald moment zag ik een zilverreiger vliegen. Terwijl ik hem op de korrel nam zette hij de landing in …

At some moment I saw a flying white heron. While I was making some photos, the heron decided to land …

110217-1244x

Hij landde in een boom en bleef daar zitten om te genieten van het uitzicht …

It landed in a tree and sat down there to enjoy the view …

110217-1245x

Wil je meer Skywatchfoto’s zien? Klik dan op het logo …

Wanna see more Skywatch photos? Just click the logo

Skywatch Friday

Maak er een mooi weekend van! … – … Enjoy your weekend!

17 gedachten over “Skywatch Friday 135

 1. Ik was benieuwd naar het noorderlicht, he jammer…
  Deze foto’s mogen er ook zijn hoor, misschien niet super scherp maar toch altijd mooi om te zien die zilverreiger!

  Like

 2. Och ik was erg nieuwsgierig of het je was gelukt ……
  Misschien krijg je een herkansing.

  Van deze landing heb ik zeker genoten.
  we willen steeds beter en mooier hè (LOL)
  Ik zag een buizerd overscheren in het bos
  machtig om te zien.
  Een specht rook mijn camera floeps weg.:-)))
  Fijn weekend 🙂 Aly

  Like

 3. Jammer dat je geen foto’s van het poollicht hebt kunnen maken.
  De foto’s van de reiger zijn ondanks dat ze niet helemaal scherp zijn toch mooi.
  Is er vannacht nog een kans op poollicht, nu ook te bewolkt natuurlijk.
  Gezellig weekend en groetjes

  Like

 4. Heel mooi zo’n witte reiger. Die van mij zijn ook niet altijd even scherp, maar soms zijn ze toch een plekje op het internet waard, zoals deze ook.
  Een prettig weekend Jan!

  Like

 5. Daarvoor kwam ik Jan, voor dat Nooderlicht…. Ik zag gisteravond wel wat lichte bogen en flares in de lucht? Ik had er ook zo op gehoopt. Misschien vannacht of gaat dat niet meer lukken? Een paar maanden geleden in de Aberdeen area van Schotland wel iets gezien waarvan ik dacht: dat is het…! Dat Noorderlicht staat hoog op mijn verlanglijstje!

  Like

 6. Deze foto’s zijn toch prachtig, ook al zijn ze niet helemaal scherp. Hartstikke mooi om de reiger te zien vliegen en landen en schitterend zoals hij daar bovenin de boom zit, met daaromheen de andere ronddartelende vogels.

  Like

Reacties zijn gesloten.