De earrebarre is werom

Een van de mooiste en grootste vogels die in onze contreien broedt – de ooievaar – heeft in het Fries één van de mooiste namen: earrebarre (spreek uit als jerrebarre) …

110302-1505x

De earrebarre is werom, de ooievaar is terug. En dat is onmiskenbaar weer zo’n teken dat het voorjaar elke dag weer ietsje dichterbij komt …

110302-1512x

Dit koppeltje trof ik gistermiddag aan in het Weinterper Skar

110302-1510x

Toen ik net een stapje te dichtbij wilde komen, gingen ze er vandoor …

110302-1517x

Zeg nu zelf: “De earrebarre is werom” klinkt toch een stuk beter dan “The stork is back”. 🙂

20 gedachten over “De earrebarre is werom

 1. Pingback: De ooievaars zijn terug | Fokkio.nl Fotoblog

 2. Dit is genieten. En dan ook nog tegen zo’n mooie achtergrond. Sinds kort ontvang ik ook tv Friesland en probeer met de oren gespitst de taal te verstaan. En wat is dit een mooie en bijzondere taal. Heel leuk de namen in het Fries te lezen Jan. Goed en zonnig weekend!

  Like

 3. Mooie foto’s van het ooievaars koppel.
  Je ziet hier overal de tekenen van de ontluikende lente, maar voorlopig is de temperatuur hier nog onder 0.
  Wel hebben we hier al iedere dag het zonnetje erbij heerlijk kuier weer.
  Al weer bijna opgeknapt van je griep?.
  Fijn weekend

  Like

 4. Altijd mooi om te zien. Hier is de earrebarre ok werom 🙂 Ik hoop dat ik er straks wat foto’s van kan maken. Het zijn nogal honkvaste beesten geloof ik.
  Een mooie serie Jan, fijn weekend!

  Like

 5. Toen ik de titel las, dacht ik dat de aardbeien weer terug waren. 😉
  Maar het zijn dus de ooievaars. Gelukkig geloof ik er niet meer in…
  Je hebt ze prachtig vastgelegd.

  Like

 6. Samen met je log van gisteren en de zon van vandaag weet ik zeker dat de lente eraan komt. Prachtige vogels zijn het en ze staan er parmantig op Jan.

  Like

 7. Zo langzamerhand komen ze weer terug. Je hebt dit stel mooi vastgelegd. Zo te zien van lekker dichtbij.

  P.S. Reageren lukte eerst niet, nu dus wel weer.

  Like

 8. Aaaah, geweldig! Earebarre was twaalf jaar geleden een van de eerste woorden Fries die ik leerde. Vol trots demonstreerde ik mijn toentertijd piepkleine beetje kennis van het Fries aan onze buurman. Welwillend hoorde hij mij aan en zei toen: ‘Uh…. nou, prachtig hoor, maar wij zeggen gewoon ooievaar hier’.

  Like

 9. Wat een schitterende foto’s Jan en heerlijk ja het voorjaar komt echt. We zijn er allemaal aan toe na deze lange winter denk ik.
  Prettig weekend

  Like

 10. Alleen al bij het zien van deze foto’s krijg ik het wat warmer. Nee niet om wat ze eventueel kunnen brengen. Maar wel de boodschap: de lente komt eraan. Want die is in onze contreien nog zo ver te zoeken, ook al schijnt de zon dan inmiddels een beetje. Je hebt het paartje schitterend gevangen. Maar de vliegende vind ik helemaal prachtig!

  Like

 11. ohhh jan… ben jij wel recht kunnen blijven staan??
  jeeetje wat een mooie dieren om te zien hé,
  ik zag vanmorgen 6 kraanvogels en mijn verstand ging al met me op de lopp:-)

  geweldig mooi jan

  Like

 12. Jan wat heb je een zalige foto’s geschoten van de ooievaars. Ik denk niet dat ze iets bij zich hadden want daar heb je nu ook geen trek meer in, alhoewel ik een kennis heb die op zijn 60e nog een kindje kreeg….

  Like

Reacties zijn gesloten.