Katjes

Vanmorgen was het nog grijs en koud, maar vanmiddag brak eindelijk het zonnetje door. Daarom heb ik, nadat ik aan het begin van de middag gebruik had gemaakt van mijn stemrecht, eindelijk weer eens een kuiertje gemaakt. Daarvoor ben ik even naar het laagveengebied De Deelen gereden …

110302-1402x

Het zonnetje scheen dan wel, maar het bleef met een maximumtemperatuur van ca. 3 graden nog wel koud. Het werd dan ook geen lange kuier, want even op een bankje zitten om mijn benen wat rust te gunnen, was er niet bij. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het zag er in ieder geval weer een stuk vriendelijker uit dan in de afgelopen week …

110302-1404x

Heel voorzichtig komen hier en daar de eerste katjes tevoorschijn, het lijkt dus toch echt lente te worden. Als de temperaturen nu ook nog wat omhoog gaan, komt het helemaal goed …

110302-1403x

18 gedachten over “Katjes

 1. Mooi je die katjes ! Herinner me een jaartje terug, had net m’n nieuwe fotocamera en die katjes waren logje na logje m’n onderwerp, kreeg er geen genoeg van. Je hebt er hier wel ‘haar’scherp in beeld gebracht Jan !
  Groetje,

  Like

 2. de temperatuur is hier nou niet echt omhoog gegaan, wel naar beneden,brrrrr het ijs ligt alweer op de sloot, maar de tekenen van lente zijn er echt. Zo mooi zacht die katjes, die wil ik altijd voelen met mijn bovenlip, zie me hier al zitten tegen het beeldscherm geplakt, whahahaha!

  Like

 3. Schitterend de katjes tegen die blauwe achtergrond Jan
  De foto van de Deelen ziet er fraai uit aan het water.
  Het viel inderdaad nogal tegen vandaag wat de kou betreft
  We waren even naar Assen en had mijn handschoenen vergeten Kouddddd…….die wind….
  🙂 Aly

  Like

 4. Vandaag heb ik enthousiast gesproken over het voorjaar met mijn leerlingen. Vanuit elk lokaal zijn de vogels weer beter te horen en voor het gebouw ontluikt de vroege bloesem aan de bomen.
  Ja, er komt weer een nieuwe Griene Toekomst!

  Like

 5. Ha jullie lopen achter!
  Wij hebben al gele en witte bloemetjes op de almen… 😉

  Maar op zich wel lekker het voorjaar.. Ik moet alleen nog 5 weken werken in maart in de sneeuw…

  OT: de camera die ik gekocht heb is een powershot 210

  Like

 6. Mooi gezicht het katje tegen de blauwe lucht.
  Ik vond het in de namiddag wat heiig blauw. Tijdens het stukje lopen naar het stembureau vond ik het inderdaad maar erg koud.
  Fijn dat jij in ieder geval weer een kuiertje kon maken.

  Like

 7. Met deze mooie lucht ziet het er toch al wat gezelliger uit, koud was het zeker vanmorgen en vanavond nog wel.
  De wind maakt het overdag nog wat fris, maar goed het zag er al gezelliger uit.
  Ook al zat ik binnen.
  De temperatuur mag wel oplopen..
  groeten.

  Like

 8. Wat een verschil een, af en toe nog waterig, zonnetje maakt. De wereld ziet er meteen een stuk vriendelijker uit. En inderdaad, de temperatuur is nog niet om over naar huis te schrijven. Hoewel ik een wintermens ben, is deze kou in combinatie met de wind niet plezierig. Zeker niet voor jouw benen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.