Suf monstertje

Vanuit mijn ooghoek zag ik ineens iets bewegen op de terrastafel. Ietwat geïrriteerd wendde ik mijn blik naar rechts, want ik zat net even bij te komen van een fotosessie achter in de tuin. Ik zag hoe een insect, dat nog het meest weg had van een bij die wat te diep in het glaasje heeft gekeken, traag over de tafel kroop …

110408-1332x

Ik veerde meteen op, want dit beestje leek een ideaal doelwit te zijn voor mijn macrolens. En dus liep ik gewapend met de camera om de tafel heen, zodat ik het beestje zo goed mogelijk zou kunnen portretteren …

110408-1336x

Nadat ik scheef van voren twee foto’s had gemaakt, besloot ik nog even een poging te doen om een pasfoto van hem te maken …

110408-1334x

Of het kwam omdat hij schrok van zijn evenbeeld in de lens van de camera, weet ik niet, maar feit is dat hij vrijwel meteen opkrabbelde. Van sufheid was plots weinig meer te merken, toen hij schrikbarend dicht bij de lens kwam …

110408-1335x

Enkele tellen later vloog hij weg alsof er niets aan de hand was …

19 gedachten over “Suf monstertje

 1. Wowww dit monstertje is geweldig,
  de laatste twee zijn prachtige macro’s
  Jan…. verrassend om bij jou macro’s te zien …
  zeker een complimentje waard 😉

  Dikke knuffel,
  Anneke

  Like

 2. Het macrovirus legt jou geen windeieren Jan want ergens heb ik zo het gevoel dat je verschrikkelijk aan het toeslaan bent en dat het nog maar het begin is want over een korte tijd komen de echte mooie beestjes als libellen etc. Dan wordt het helemaal tof want het mag gezegd worden dat je er nu al de meest lekkere shots uit weet te halen

  Like

 3. Mooie macro Jan! Goede lens! Wees blij dat hij suf was. Misschien een tip: ’s ochtends vroeg zijn veel insecten nog niet goed opgewarmd en dus trager. Bovendien is het licht dan ook nog eens mooi zacht…

  Like

 4. Superdesuper macro zeg.
  Wat een griezel eigenlijk ,maar wel hele scherp, je kan de haartjes tellen 😉
  Gezellige maandag en geniet van het mooie weer.

  Like

 5. Had hij geen mijten bij zich die hem leegzogen?
  Het beestje staat er mooi als een enorm monster op, vooral die enorme kaken. Je missie is geslaagd.
  Je hebt met deze voorzetlens wel veel minder scherpte/diepte dan je gewend was, het lijkt wel een spiegelreflex met macrolens. 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.