Bladhaantjes en een spin

Zoals ik gisteren al schreef, maakte de wind het niet makkelijk om strakke macrofoto’s te maken, maar de aanhouder wint. Als je maar genoeg foto’s maakt, dan blijven er altijd wel een paar aardige resultaten over. Zo ging het gistermiddag ook met deze spin, die vlak bij het groentje zat …

110426-1351x

Het leek me een soort renspin te zijn, die voortdurend klaar zat om in een explosieve sprint een prooi te pakken …

110426-1352x

Wat verderop trof ik een paar bladhaantjes – waarschijnlijk elzenhaantjes – aan …

110426-1424x

Het blad waarop ze zaten deinde nogal op en neer onder hun minnespel, maar ook hier hield ik weer een paar acceptabele foto’s over …

110426-1425x

Straks maar eens kijken wat vandaag gaat brengen. Terwijl elders na weken de eerste regendruppels vallen, schijnt het zonnetje hier nog steeds …  🙂

16 gedachten over “Bladhaantjes en een spin

 1. Echt een super macro lens.
  Die renspin vindt ik maar niks om tegen te komen (lol)
  Hier in huis al 3 gitzwarte joekels van spinnen gezien en gekild … weg ermee.
  Denk er eigelijk helemaal niet aan om ze te fliefsen.
  Bij de volgende zal ik er eens om denken ……..als ze me niet te snel af zijn.
  Hier in de kamer zit er nog eentje verstopt ( zat in mijn trui)
  Brrrrrr ben niet zo gek op kruipspul :))
  Wens jullie een fijn oranje koninginnedag
  🙂 Aly

  Like

 2. Zo is het altijd wat hé Jan 😉 Over de foto’s kun je echter meer dan tevreden zijn. Mooi zoals de natuur onverstoorbaar z’n gang gaat. Hier zijn een paar druppels gevallen, de straat werd niet eens nat. Maar wie weet komt er toch nog wat regen.
  Fijne avond

  Like

 3. Toch mooie plaatjes , scherptediepte is soms een probleem , maar kan ook nuttig gebruikt worden , om de aandacht naar een bepaald deel van het onderwerp te brengen . Zelf had ik een aantal libellen , waterjuffers ( en watersnuffels ) op de foto gekregen . Maar dan geen macro . Ik moet de foto’s alleen nog posten hahaha . groeten , bas

  Like

 4. Wat een schitterende macro’s die je gemaakt hebt.
  Mooi scherp.

  O.T Heb problemen bij wordpress, de reactie’s zijn uitgeschakeled terwijl ik niks veranderd heb, geen idee waar het aan ligt, hier werkt het wel.
  Groeten en gezellige avond

  Like

 5. Goede resultaten ondanks de wind, je bent wel een krak hoor! Vandaag hebben we enkele druppeltjes gehad hier. Op naar morgen en beter vooral warmer weer, zodat we er weer met T-shirt kunnen op uit trekken.

  Like

 6. Op het moment dat ik dit schrijf, schijnt het zonnetje vast niet meer bij jullie.
  Minnespel een mooi woord. Hoewel een minnespel met dekschilden me erg lastig lijkt.
  Je spin staat er indrukwekkend, harig en groot op.
  Ondanks de wind, een goed gelukte serie.

  Like

 7. is het niet de wind, dan zijn het wel heftig vrijende beestjes, haha. Ik vind het altijd een uitdaging om juist met veel beweging toch foto’s te maken, maar met een macro lens gaat dat denk ik toch moeilijker.

  Like

Reacties zijn gesloten.