Medisch bulletin 2011-07

Om te beginnen dank voor de woorden van zorg en beterschap, die ik de afgelopen dagen via het weblog en de mail heb ontvangen.

Sinds de tropische dagen van eind juni gaat het weer even wat minder met mijn gezondheid. Dat is op zich niet echt verwonderlijk, want hitte en MS gaan nu eenmaal niet samen. Meestal kom ik daar met een paar dagen rust wel weer overheen, maar in dit geval kreeg ik er een fikse bacteriële infectie aan de luchtwegen bij. Sinds een paar dagen ben ik daarom aan de antibiotica om het herstel van die infectie te bevorderen. Dat kost me zowel mentaal als fysiek ongelooflijk veel energie …

060812-1958x

Daarom scharrel ik overdag wat heen en weer tussen mijn stoel en de hangmat. Gelukkig biedt de Tour de France ’s middags afleiding, en vooral in de eerste uren van een etappe is het vaak heerlijk dutten. Als ik tussendoor al eens even op een zonnig moment buiten kom, dan ben ik doodop als ik ons postzegeltuintje van voor naar achter heb doorkruist. En dan moet ik nog terug ook … Aan fotograferen hoef ik daarbij niet te denken, want zelfs mijn camera is me momenteel te zwaar.

Alsof dat alles nog niet genoeg is, ben ik sinds enige tijd onder behandeling van een manueel therapeut, die wekelijks een halfuurtje bezig is om mijn rug her en der wat bij te buigen. Die behandeling en de oefeningen die ik daarvoor moet doen, kosten ook de nodige energie, maar dat lijkt intussen wel heel voorzichtig de eerste vruchten af te werpen.

Kortom: het zal nog wel een paar dagen duren, voordat ik weer dagelijks ga bloggen. Zo lang buien en donkere wolken het nog voor het zeggen hebben, heb ik geen haast. Hopelijk ben ik weer wat fitter op het moment dat de eerste lichtende nachtwolken hier hopelijk dit jaar verschijnen …

050623-0033x

26 gedachten over “Medisch bulletin 2011-07

 1. kom even een flinke dosis positiviteit moed en kracht onder de weblogdeur doorschuiven jan,

  het gaat nog niet goed met je hé…

  kom op man,
  je kan het en je gaat het doen….

  heel veel beterschap,
  lieve groeten

  Like

 2. Hoop dat de medicijnen en de therapie aanslaan, kost inderdaad veel energie.
  Lastig allemaal, gelukkig dat de Tour op tv is. Hoewel je van die beelden ook niet altijd vrolijk word.
  Vanmiddag in ieder geval niet, tjonge tjonge.
  Wens je sterkte en doe rustig aan in je hangmatje.
  Groetjes

  Like

 3. Een bacteriële infectie is veel vervelender dan een virusaanval. Het enige voordeel is dat je antibiotica kunt slikken ter bestrijding en de virussen moet je lichaam zonder hulpmiddelen verwijderen. Ik hoop dat je snel weer op krachten bent! Maar doe vooral rustig aan. Forceer het niet.

  Like

 4. Fijn in ieder geval weer een teken van leven van je te zien Jan. Ik hoop en wens van harte dat je je snel weer wat beter gaat voelen. Bloggen is daarbij niet eens een must toch. Maar de tour levert in ieder geval wel afleiding.
  Volgens mij weet je ze zelf heel goed wat het beste voor je is en handel je daar ook naar al zal het niet altijd meevallen.
  Sterkte en Beterschap.
  Hartelijke groeten.

  Like

 5. Is de Is de tour nog een beetje leuk om te volgen, verder? Ik heb er tot nu toe nauwelijks naar gekeken.
  Ik hoop dat je binnenkort weer de kuierlatten kunt nemen, zodat je weer aangewezen bent op de samenvattingen.
  tour nog een beetje leuk om te volgen, verder? Ik heb er tot nu toe nauwelijks naar gekeken.
  Ik hoop dat je binnenkort weer de kuierlatten kunt nemen, zodat je weer aangewezen bent op de samenvattingen.

  Like

 6. ach jan toch,

  ik zou je zo graag willen helpen, maar jij weet als geen ander wat goed is voor je,
  hou je maar kalm, en luister naar j e lichaam hé,

  ondertussen wens ik je toch een heel snelle beterschap,

  lieve groeten uit brabant,

  Like

 7. Jan, we gaan blijven duimen voor jou dat er weldra een betere periode aankomt. Dat je toch van de zomer die er hopelijk nog komt kan meegenieten en je overgeven aan je hobby fotografie. Sterkte en houdt de moed erin. Ik blijf zeker aan jou en je mooie foto’s denken. Joke

  Like

 8. En zelfs via de telefoon…als het aan al die woorden van zorg ligt die je via verschillende wegen bereikten, dan moet het wel snel beter gaan.
  En dat wens ik je ook van harte toe, een spoedig herstel! En dat je je weer snel de “Oude Jan” voelt.
  Hartelijke groet ook aan Aafje van Jetske

  Like

 9. Zoals ik lees moet je dus echt even een flinke stap terug doen Jan. We staan eigenlijk weinig stil bij onze gezondheid…….totdat je iets mankeert.
  Hoop dat de antibiotica goed aanslaat zodat je die vervelende infectie snel kwijt bent.
  Beterschap

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.