De blauwe knoop bloeit weer

Voor het eerst sinds lange tijd heb ik vanmiddag weer eens een fotokuiertje gemaakt aan de zuidkant van het Weinterper Skar. Ik had gehoopt wat libellen en juffers te fotograferen bij één van de vennetjes aan die kant, maar voordat ik daar was kon ik de verleiding niet weerstaan om me even op verboden terrein te begeven om wat foto’s te maken van de blauwe knoop op één van de blauwgraslandjes. De blauwe knoop (Succisa pratensis of Scabiosa succisa) is een vaste plant uit de kamperfoeliefamilie (Caprifoliaceae). De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als algemeen voorkomend maar sterk afgenomen …

110815-1311x

Een hommel die zich tegoed deed aan het lekkers dat een van de bloemetjes te bieden had, wilde ook wel even op de foto …

110815-1310x

Ook een geaderd witje wilde wel even helpen om het beeld wat te verlevendigen …

110815-1312x

21 gedachten over “De blauwe knoop bloeit weer

  1. Ik blij dat jij je te buiten ging voor dit wondermooie knoopje. Het is echt genieten Jan en dan ook nog met insecten en vlinder. Eigenlijk zouden fotografen met natuurgevoel ontheffingen moeten kunnen krijgen

    Like

  2. Het had niet veel gescheeld of we hadden vandaag hetzelfde onderwerp gehad. Ik kon kiezen tussen de eerste Blauwe knoop en de eerste Parasolzwam. ‘k Heb toevalligerwijs voor de parasol gekozen. Het fotograferen van de Blauwe knopen moest ik zaterdag in de schaduw doen, tussen de buien door en het was veel donkerder. Bij jouw foto’s staan ze gelukkig wel in de volle zon.

    Like

  3. Dit moet toch een geslaagde middag zijn geweest zo te zien Jan. Hier ook net te veel wind voor makkelijk macrowerk maar misschien morgen we zullen zien. Je macro’s zijn zonder meer zeer schoon en van de bovenste plank…

    Like

Reacties zijn gesloten.